Verkkouutiset

Jussi Niinistö: Siniset ja perussuomalaiset yhteen

Puolustusministeri Jussi Niinistö (sin.) ei usko, että yhdistyminen voisi tapahtua kuitenkaan lähitulevaisuudessa.

Puolustusministeri Jussi Niinistö (sin.) toivoo, että perussuomalaiset ja siniset palaisivat yhteen. Hän kertoo myös, että perussuomalaisista on pyydelty häntä kovasti palaamaan takaisin puolueeseen.

— Melkein viikoittain tulee pyyntö. Olen ehkä niitä harvoja sinisten näkyviä poliitikkoja, joita perussuomalaisiin toivotettaisiin tervetulleeksi, Niinistö arvioi.

Onko mahdollista, että palaisit takaisin perussuomalaisiin?

En halua kommentoida tätä, mutta näkisin mielelläni tulevaisuudessa, että perussuomalaiset ja siniset yhdistyisivät, Niinistö sanoo Verkkouutisille.

Niinistö ei usko, että puolueiden yhdistyminen voisi tapahtua kuitenkaan lähitulevaisuudessa.

— Ymmärrän kyllä, että paljon pitää Vantaanjoessa virrata vettä ennen kuin tällainen yhdistämisprosessi olisi mahdollinen. Käytännössä puolueiden johtohenkilöiden pitäisi vaihtua ja melkeinpä uusi sukupolvi syntyä, Niinistö pohdiskelee.

Olisitko itse valmis puheenjohtajaksi?

— No, tämä on ihan uusi ajatus. Jos tällainen yhdistyminen tapahtuisi, puheenjohtajaksi pitäisi löytyä henkilö, johon molemmat osapuolet voisivat luottaa. Minä olen jäävi arvioimaan, olisinko se minä, mutta toivon, että sellainen henkilö löytyisi.

Niinistö on pohdiskellut puolueiden yhdistymisiä aiemminkin. Viime elokuussa hän väläytti Iltalehdelle perussuomalaisten, sinisten ja keskustan yhdistymistä yhdeksi alkiolaiseksi kansanliikkeeksi. Niinistö korosti tuolloin, että kyse oli henkilökohtaisesta visiosta vuosien tai vuosikymmenten päähän.

Jos ehdolle, sinisten listalta

Jussi Niinistö sanoo, että politiikassa jatkaminen on hänellä tällä hetkellä ”aidon pohdinnan alla”. Päätökset suuntaan tai toiseen syntyvät kesän aikana. Ensi vuonna järjestetään näillä näkymin kolmet vaalit.

Jos nämä laittaisi tärkeysjärjestykseen omalle prioriteettilistalle, niin kyllä se olisi eduskuntavaalit, europarlamenttivaalit ja sitten maakuntavaalit. Eli jos politiikkaa jatkossa teen, mieluiten edelleen valtakunnan tasolla.

Niinistö kertoo, että häntä on kosiskeltu ehdolle niin kokoomuksesta, keskustasta kuin perussuomalaisistakin.

—  Jos olen ehdolla, kyllä se on sinisten listalta, Niinistö kuitenkin sanoo tässä.

Uusimmat
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)