Verkkouutiset

Jussi Niinistö: Natosta selvitys ensi vaalikaudella

Perussuomalaiset ajaa yhä Nato-jäsenyyden etujen ja haittojen selvittämistä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Perussuomalaisten varapuheenjohtajan Jussi Niinistön mukaan puolue ajaa yhä selvitystä Nato-jäsenyyden eduista ja haitoista.

Niinistö kertoo, että näkemys sisältyy puolueen turvallisuuspoliittiseen ohjelmaan, joka julkaistaan lähiaikoina.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Kyllä se meidän kanta siinä on sama, mistä kesän, syksyn korvilla oli puhetta. Eli tällainen kiihkoton, puolueeton Nato-selvitys voitaisiin tehdä, Niinistö kertoo.

Taannoisessa avauksessaan Aamulehdelle Niinistö esitti selvityksen tekemistä ennen eduskuntavaaleja. Tähän ei ole kuitenkaan enää aikaa eikä tahtoa, joten Niinistön mielestä selvitys voitaisiin tehdä ensi vaalikaudella.

– Siihen se varmaan menisi, koska tällä hallituksella ei ole halua tehdä Nato-selvitystä, Niinistö toteaa.

Niinistön mielestä lähiaikoina valmistuva ulkoministeriön kumppanuuskatsaus ei poista tarvetta erilliselle Nato-selvitykselle, koska katsauksessa ei käsitellä puolustusliiton täysjäsenyyttä.

Ruotsi-yhteistyötä voitaisiin harkita

Niinistön mielestä Nato-selvitystä voitaisiin harkita tehtäväksi ainakin osin yhteistyössä Ruotsin kanssa.

– Se on ihan selvä, että Suomi ja Ruotsi tekevät tällaiset ratkaisut itsenäisesti, mutta meillä on kuitenkin samanlainen turvallisuusympäristö, joten en pitäisi poissuljettuna, etteikö tällaista asiaa voitaisi harkita, Niinistö sanoo.

Niinistön mukaan selvityksessä voisi olla kansallisia osuuksia ja sitten kansainvälisempi puoli, jossa lähialueiden kehitystä tarkasteltaisiin yhdessä Ruotsin kanssa.

Toistaiseksi Nato-selvityksen teko on kuitenkin vastatuulessa Ruotsissakin, jossa asiaa on esittänyt entinen suurlähettiläs Tomas Bertelman raportissaan. Bertelmanin mielestä Suomen ja Ruotsin tulisi tehdä tällainen selvitys yhdessä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)