Verkkouutiset

Jussi Niinistö HS:lle: Jehovan todistajien vapautus ei ole nykypäivää

Puolustusministerin mukaan asevelvollisuus olisi uhattuna, jos Jehovan todistajia koskevaa vapautusta ase- ja siviilipalveluksesta laajennettaisiin.

Puolustusministeri Jussi Niinistö (sin.) suhtautuu nihkeästi ajatukseen siitä, että Jehovan todistajien lisäksi myös muiden vakaumusten perusteella voisi saada vapautuksen ase- ja siviilipalveluksesta. Hän sanoo Helsingin Sanomille pitävänsä mahdollisena, että vapautuksen laajentaminen saattaa johtaa koko yleisen asevelvollisuuden liudentumiseen.

– Haluan puolustusministerinä pitää kiinni siitä, että yleinen asevelvollisuus säilyy mahdollisimman kattavana, Niinistö sanoo.

Puolustusministeriön työryhmä pohtii tällä hetkellä, mitä Jehovan todistajien vapautukselle tulisi tehdä. Yksi vaihtoehto on sen laajentaminen koskemaan myös muita vakaumuksia, toinen sen poistaminen kokonaan ja kolmas jonkun korvaavan palvelusmuodon luominen Jehovan todistajille.

– Nykytilanne on outo yhdenvertaisuuden kannalta. Se asettaa Jehovan todistajat muihin vakaumuksiin nähden parempaan asemaan. Se ei ole nykypäivää.

Keskustelu Jehovan todistajien vapautuksesta heräsi, kun Helsingin hovioikeus katsoi sen olevan ristiriidassa perustuslain syrjintäkiellon kanssa.

Uusimmat
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)