Verkkouutiset

Jussi Halla-aho purkaisi pohjoismaiden passivapauden turvapaikanhakijoiden pysäyttämiseksi

Perussuomalaisten puheenjohtaja puolustaa puolueen presidenttiehdokas Laura Huhtasaaren ehdotusta länsirajan valvonnasta.

Perussuomalaisten puheenjohtaja, europarlamentaarikko Jussi Halla-aho puolustaa Facebook-kirjoituksessaan (alla) puolueensa presidenttiehdokkaan, kansanedustaja Laura Huhtasaaren ehdotusta Suomen länsirajan rajavalvonnan palauttamisesta.

– Ei rajavalvonnan palauttaminen ole itseisarvo vaan väline laittoman maahantulon pysäyttämiseksi. Jotta Ruotsista tulevat turvapaikanhakijat voidaan pysäyttää ja pikakäännyttää, tarvitaan rajavalvonta, Halla-aho kirjoittaa.

Hän vastaa keskustan kansanedustajalle Mikko Kärnälle. Aiemmin Ivalon rajavartioalueen varapäällikkönä toiminut Kärnä kritisoi Huhtasaaren ajatusta voimakkaasti viikonloppuna.

Kärnän mukaan rajavalvonnan palauttamisella ei saavutettaisi muuta kuin haittaa ja se tulisi kalliiksi tilanteessa, jossa rajavartiolaitoksen resurssit ovat tiukoilla jo itärajankin valvonnan kanssa. Kärnä ihmetteli, millaista uhkaa vastaan Huhtasaari haluaa varautua.

– Ruotsista mahdollisesti saapuvista turvapaikanhakijoista kun ei voi olla kyse, sillä tietääkseni yksikään ei ole saapunut Suomeen veneellä Tornionjoen yli, vaan kaikki ovat tulleet virallisten rajanylityspaikkojen kautta. Ja vaikka joku olisi veneellä tullutkin, niin millään muotoa laajamittaisesta ilmiöstä ei ole kyse. Vai pelkääkö Huhtasaari kenties Ruotsin hyökkäystä, Kärnä kysyi.

Jussi Halla-ahon Facebook-keskustelussa Mikko Kärnä kysyy Halla-aholta, haluaako tämä ”todella purkaa 65 vuotta jatkuneen pohjoismaisen passivapauden”.

Tivaamisen jälkeen Jussi Halla-aho vastaa myöntävästi.

– Eli joo, kyllä haluan, ja olen sanonut tämän moneen kertaan vuodesta 2015 lähtien. Pohjoismaiden passivapaus ei ole minulle vähäisimmässäkään määrin pyhä asia, Jussi Halla-aho kirjoittaa.

Halla-ahon mukaan ”Kärnällä on tässä oma aluepoliittinen lehmänsä ojassa. Passivapaudesta hyötyvät tietysti Lapin asukkaat ja Kärnän äänestäjät, kun taas Tornion kautta tulvivat paperittomat päätyvät Helsingin riemuksi”.

Uusimmat
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)