Verkkouutiset

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho (oikealla) ja kansanedustaja Juha Mäenpää olivat seuraamassa Elokapina-mielenilmausta Mannerheimintiellä. VERKKOUUTISET/SUVI HAUTANEN

Jussi Halla-aho: Elokapina-mielenosoittajat ovat Maria Ohisalon suojeluksessa

Perussuomalaisten puheenjohtaja epäilee, että poliisi ei puutu mielenilmaukseen sisäministeri Maria Ohisalon vuoksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon mielestä poliisin pitäisi hajottaa Elokapina-mielenilmaus. Ilmastohätätilan julistaneet mielenosoittajat ovat leiriytyneet Helsingin Mannerheimintielle Pikkuparlamentin edustalle.

– Se selvästi häiritsee vakavalla tavalla liikennettä. Tämä on Helsingin pääkatu ja näillä ihmisillä ei selvästi ole aikomustakaan lähteä tästä mihinkään, Jussi Halla-aho sanoo Verkkouutisille.

Katu on katkaistu, ja liikenne on ohjattu kiertoreitille. Mielenosoittajat ovat pitäneet leiriä Mannerheimintiellä eilisestä torstaista alkaen.

– Tässä ongelma on se, kun poliisi ei reagoi tähän mitenkään, ei keskeytä mielenilmaisua eikä poista näitä ihmisiä tieltä ja kun nämä ovat huomionkipeitä ihmisiä, niin heidän täytyy seuraavalla kerralla ryhtyä vielä isompiin (toimiin). He voimaantuvat tästä, Halla-aho sanoo ja näkee, että mielenilmauksista kehittyy ”jatkuva riesa”.

Elokapina-mielenosoittajat ovat leiriytyneet Helsingin Mannerheimintielle lähelle Eduskuntataloa. VERKKOUUTISET/SUVI HAUTANEN

Halla-aho pitää erittäin huolestuttavana sitä, että Suomeen muodostuu ”yhteiskunnan siunauksella toimivaa laittomuutta”.

Halla-ahon mielestä sisäministeri Maria Ohisalon (vihr.) pitäisi puuttua tilanteeseen.

– Kyllä hänen pitäisi reagoida tähän. Vähän luulen, että se, että poliisi ei reagoi tähän, johtuu nimenomaan sisäministeri Ohisalosta. Nämä ihmiset (mielenosoittajat) ovat hänen suojeluksessaan, ja se on ihan ymmärrettävää, kun hänen oma asennemaailmansa ja viiteryhmänsä huomioidaan, Halla-aho sanoo.

Helsingin poliisi kertoi eilen Twitterissä arvioivansa tilanteen tänään perjantaina aamulla uudelleen. Puoli kymmenen aikaan poliisi tiedotti, että poliisi ei toistaiseksi puutu Mannerheimintiellä olevan mielenosoituksen kulkuun.

”Poliisi on arvioinut, että tällä hetkellä mielenosoitus ei aiheuta kohtuutonta haittaa liikenteelle ja yleiselle järjestykselle ja turvallisuudelle”, Helsingin poliisin Twitter-tilillä perustellaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)