Verkkouutiset

Junckerin kehotus EU-maille: Valitkaa naisia komissaareiksi

EU-komission tuleva puheenjohtaja lupaa naiskomissaareille painavat salkut.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

EU-komission todennäköinen tuleva puheenjohtaja Jean-Claude Juncker vetoaa EU-maihin, jotta nämä valitsisivat naisia komissaareiksi. Hän on luvannut palkita naiskomissaarit raskaalla salkulla, kertoo Euractiv.

EU-maiden päämiehet valitsivat Junckerin komission puheenjohtajaksi kesäkuussa, mutta EU-parlamentin tulee vielä hyväksyä nimitys. Parlamentti käsittelee asian ensi tiistaina. Juncker alkaa sen jälkeen koota komissiota.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Hän on hyvin huolissaan siitä, että lähes kaikki henkilöt, jotka pyörivät pöydillä, ovat miehiä, sanoo nimetön EU-lähde.

Kaikki 28 EU-maata saavat oman komissaarinsa. Toistaiseksi vain kourallinen maita on asettanut ehdokkaansa. He ovat Suomen Jyrki Katainen, Slovakian Maroš Šefcovic, Saksan Günther Oettinger, Puolan Radoslaw Sikorski ja Itävallan Johannes Hahn. He ovat kaikki miehiä.

Mahdollisia naiskomissaareja ovat Italian ulkoministeri Federica Mogherini, Bulgarian nykyinen komissaari Kristalina Georgieva ja Belgian EU-parlamentaarikko Marianne Thyssen.

Yhdysvalloissa pitkään työskennellyttä Georgievaa on kaavailtu muun muassa EU:n ulkosuhde-edustajaksi.

Komission ulkopuolella Eurooppa-neuvoston puheenjohtajaksi on esitetty muun muassa Tanskan pääministeri Helle Thorning-Schmidtiä.

– Junckerin mielestä kaksi tai kolme naiskomissaaria ei vielä tee komissiosta uskottavaa. Hän on ilmaissut huolensa kaikissa päämiestapaamisissaan viime viikkojen aikana, EU-lähde sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)