Verkkouutiset

Lähiliikenteen matkustajia. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Junaliikenne pysähtyy lähes kokonaan torstaina

JHL:n mukaan VR:n kaukoliikenne ja kaupunkiliikenne ovat työtaistelun piirissä.

Ammattiliitto JHL kertoo tiedotteessaan laajentavansa lakkojaan, jonka takia junaliikenne pysähtyy lähes kokonaan vuorokaudeksi ensi viikon torstaina.

Lakko on osa SAK:n Painava syy -kampanjaa, jolla vastustetaan hallituksen ajamia työmarkkinauudistuksia ja leikkauksia sosiaaliturvaan.

Lakossa ovat mukana myös JHL:n raideliikenteessä työskentelevät jäsenet. JHL kertoo verkkosivuillaan, että työtaistelun piiriin kuuluvat muun muassa VR:n kaukoliikenne ja kaupunkiliikenne.

SAK:n liitot ilmoittivat ilmoittivat toteuttavansa torstaina laajat koko maata ja eritoimialoja koskevat poliittiset työtaistelutoimet, jos maan hallitus ei tule SAK:n vaatimuksia vastaan. Takaraja hallituksen vastaantulolle on iltapäivällä 13. joulukuuta.

– Emme ole nähneet hallitukselta mitään esitystä, joka poistaisi huolemme työehtojen tulevaisuudesta Suomessa. Meidän pitää jatkossakin pystyä hakemaan jäsenillemme reiluja työehtoja neuvotteluiden avulla, kertoo JHL:n puheenjohtajana toistaiseksi toimiva Håkan Ekström.

Uusimmat

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)