Verkkouutiset

Suomessa EU:n kolmanneksi eniten julkisen sektorin työpaikkoja

Julkinen sektori työllistää Euroopan unionissa suhteellisesti eniten väkeä kolmessa pohjoismaassa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Julkisen sektorin työpaikkojen osuus kaikista työpaikoista EU:ssa oli Euroopan tilastotoimiston Eurostatin mukaan toissa vuonna 16 prosenttia. Osuus on pysynyt kohtalaisen vakaana 15-17 prosentissa vuodesta 2000 lähtien.

Suhteellisesti suurin julkisen sektorin työpaikkaosuus oli Ruotsissa, missä se oli 29 prosenttia kaikista työpaikoista. Tanskassa osuus oli 28 prosenttia, Suomessa 25 prosenttia ja Virossa 23 prosenttia. Liettuassa, Ranskassa ja Unkarissa oli kaikissa osuus 22 prosenttia.

Suhteellisesti pienin julkisen sektorin työpaikkaosuus oli Saksassa, missä se oli 10 prosenttia. Luxemburgissa osuus oli 12 prosenttia, Hollannissa 13 prosenttia ja Italiassa 14 prosenttia. Portugalissa, Irlannissa ja Espanjassa osuus oli 15 prosenttia.

Julkisen sektorin palveluksessa on virkamiehiä ja muita työntekijöitä kansallisella, alueellisella ja paikallisella tasolla sekä asevoimien henkilöstöä.

Eurostat muistuttaa, että julkisen sektorin rajat vaihtelevat eri jäsenmaissa. Esimerkiksi koulutusalan ja terveydenhoidon työpaikat ovat joissakin maissa osa julkisen sektorin työllisyyttä mutta toisissa eivät.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)