Verkkouutiset

Juhlarahakohu: Toisessa Suomen itsenäisyyden juhlarahassa on kuvattuna kuollut pakolaislapsi

Suomen Rahapajan itsenäisyyden juhlavuoden juhlarahassa on kuvattuna syyskuussa 2015 Turkin rannikolla kuollut pakolaislapsi.

Rahapaja on julkaissut Instagramissa kuvan Ilkka Suppasen suunnittelemista Suomi 100 -juhlarahoista.

”Suomen Rahapaja aloittaa upean Itsenäisyyden vuosikymmenet -juhlarahasarjan, joka kertoo Suomen itsenäisyyden tarinan saavutusten ja voitettujen vaikeuksien kautta. #suomenrahapaja #suomi100 #juhlaraha suunnittelija #ilkkasuppanen”, lukee Instagramissa julkaistussa kuvassa.

Vuosia 2000–2017 kuvaavassa juhlarahassa lukee ”Globaali oikeudenmukaisuus” ja sen kuva-aiheena toimii vuonna 2015 tunnetuksi tullut uutiskuva, jossa turkkilainen poliisi kantaa Välimerellä Turkin lähistöllä hukkunutta kolmevuotiasta pakolaislasta, Alan Kurdia.

Juhlarahassa käytetty kuva-aihe on nähtävissä esimerkiksi tässä BBC:n aihetta käsittelevässä jutussa.

Vuosia 1917–1939 kuvaavasta juhlarahasta nousi aiemmin tiistaina kohu, kun selvisi, että Rahapajan itsenäisyyttä juhlistavassa juhlarahassa on kuvattuna valkoisten teloituskomppania sisällissodassa ampumassa punaisia.

Uusimmat
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)