Verkkouutiset

Juhana Vartiainen: Tummanpunainen laita on ottanut vallan SDP:ssä

Kansanedustajan mukaan ekonomistit ovat musertavan yksimielisiä sopeutustarpeesta koronakriisin jälkeen.

Kokoomuksen kansanedustaja Juhana Vartiaisen mukaan SDP:n varapuheenjohtaja Matias Mäkysen esittämille näkemyksille on vaikea löytää tukea taloustieteilijöiden parista.

Mäkynen arvioi Helsingin Sanomille, että talouskeskustelu pyörii Suomessa liiallisesti menojen leikkaamisen ympärillä, vaikka ”kansainvälinen keskustelu on mennyt jo eteenpäin”. SDP:n edustajan mukaan poliitikot ovat omaksuneet valtiovarainministeriön virkamiesten ”arvolatautuneita” näkemyksiä.

– Ei virkamiesten moraalissa ole mitään vikaa. En usko, että he ovat niin poliittisesti suuntautuneita kuin jotkut syyttävät. He tuovat asiantuntemukseensa perustuvia näkemyksiä esiin avoimuuden nimissä. Mutta poliitikkojen tehtävänä olisi haastaa niitä enemmän ja tuoda esiin valintoihin liittyvät arvolataukset, Matias Mäkynen sanoi HS:n haastattelussa.

Juhana Vartiainen huomauttaa, että sopeutustarpeen ovat tuoneet esiin muun muassa Vesa Vihriälän työryhmä, talouspolitiikan arviointineuvosto, Ekonomistikoneen kyselyihin osallistuneet asiantuntijat sekä monet professorit.

– Kaikki musertavan yksimielisiä sopeutuksen tarpeesta jahka kriisi on selätetty, Vartiainen kirjoittaa Twitterissä.

Hänen mukaansa lausunnoista käy ilmi, ettei SDP:n varapuheenjohtaja ymmärrä tai hyväksy kysyntä- ja tarjontapolitiikan eroa. Vartiainen arvioi aiemmin marginaalissa olleen ”tummanpunaisen” laidan ottaneen viime vuosina vallan SDP:ssä.

– Tuo haastattelu on dekoodattuna: ei tarvita koskaan mitään sopeutusta, kaikki hoidetaan menoja lisäämällä, Juhana Vartiainen jatkaa.

Uusimmat
MAINOS