Verkkouutiset

Juhana Vartiainen: Mitä ”kamalampi” aktiivimalli, sitä vaikuttavampi

Kansanedustajan mukaan työttömyys on sitä alhaisempi, mitä hanakammin työttömät ottavat vastaan työtilaisuuksia.

– Kaikki te, jotka korostatte aktiivimallin kamaluutta työttömälle – korostatte samalla mekanismia, jolla aktiivimalli alentaa työttömyyttä, kokoomuksen kansanedustaja Juhana Vartiainen twiittaa.

– Mitä ”kamalampi” se on, sitä vaikuttavampi, hän perustelee.

Vartiainen tarkentaa, että arviossa on kysymys vaikutuksesta työttömyyteen. Hän vastaa twitterissä keskustelijalle, joka ottaa mukaan päihdeongelmat ja kiusaamisen:

– Päihdeongelmia pitää hoitaa päihdeongelmina ja kiusaamista kiusaamisena. Työttömyysturva ei ole tarkoitettu kummankaan näiden ongelmien hoitoon. Tietenkään. Se on tarkoitettu työkykyisille, jotka ovat valmiita ottamaan työn vastaan vaikka seuraavana päivänä, Juhana Vartiainen kirjoittaa.

– Yksi aktiivimallin ansio on, että se on herättänyt leväperäisen sosiaaliturvamme harjoittajat miettimään eri ryhmien tilannetta uudella tavalla. Hällä väliä -politiikasta kohti skandinaavista aktiivista politiikkaa.

Uusimmat

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)