Verkkouutiset

Juhana Vartiainen. / LEHTIKUVA / KIMMO PENTTINEN

Juhana Vartiainen HBL:lle: Tietoon väärinkäytöksistä reagoitiin heti

Pormestarin rikosepäily liittyy Pohjola-Norden-yhdistyksen toimintaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Hufvudstadsbladet-lehden mukaan Helsingin pormestari Juhana Vartiaista (kok.) ja kolmea muuta Pohjola-Norden-yhdistyksen hallituksessa toiminutta henkilöä epäillään luottamusaseman väärinkäytöstä.

Tapaus liittyy yhdistyksen entisen pääsihteerin Michael Oksasen toimiin. Oksasen väitetään väärentäneen asiakirjoihin useiden kansanedustajien allekirjoituksia teettämillään leimasimilla. Hänen epäillään syyllistyneen vuosina 2015–2021 useisiin rikoksiin ja kavaltaneen satojatuhansia euroja.

Pohjola-Norden siirsi Michael Oksasen syrjään tehtävistään maaliskuussa 2021 ja teki asiasta riippumattoman erityistilintarkastuksen. Juhana Vartiainen sanoi HBL:lle arvelevansa, että myös hänen allekirjoituksensa oli väärennetty yhdistyksen asiakirjoihin. Hän toimi tuolloin Pohjola-Nordenin hallituksen ja sen tukisäätiön puheenjohtajana. Vartiainen lopetti tehtävissä keväällä 2022.

Juhana Vartiainen sanoo reagoineensa tapaukseen heti saatuaan tiedon mahdollisista väärinkäytöksistä. Hän toteaa Ylelle, ettei ole omasta mielestään laiminlyönyt valvontaa eikä velvollisuuksiaan.

– Päinvastoin. Kun tieto näistä väärinkäytöksistä tuli, reagoin heti. Kutsuin hallituksen koolle, vaihdoimme toiminnanjohtajan ja tilasimme selvityksen, joka johti rikosilmoitukseen ja viime kädessä tähän tutkintaan, Vartiainen sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)