Verkkouutiset

Juhana Vartiainen: 100 euroa menisi taskusta toiseen

Kokoomusedustaja pitää vasemmistoliiton elvytysseteliä kosiskelevana virveliheittona.

Kokoomuksen kansanedustaja Juhana Vartiainen hämmästelee vasemmistoliiton puheenjohtaja, opetusministeri Li Anderssonin esitystä 100 euron elvytyssetelistä.

Li Andersson kertoi perjantaina vappupuheessaan vasemmistoliiton esittävän yhtenä elvytyskeinona, että kaikille suomalaisille jaetaan sadan euron “elvytysseteli”, joka olisi käytettävissä kulttuuri- ja palvelualoilla, kuten kivijalkakaupoissa, keikkapaikoilla, ravintoloissa ja parturi-kampaamoissa.

Anderssonin mukaan  seteli olisi olisi ”kaikki suomalaiset huomioiva tapa vauhdittaa palvelualojen elpymistä siinä vaiheessa, kun rajoitustoimia voidaan laajemmin purkaa”.

Twitterissä kysytään, voiko Li Anderssonin ehdotusta verrata entisen pääministeri Antti Rinteen (sd.) vuonna 2018 lupaamaan vappusataseen.

– Satasen saa ja satasen antaa sama henkilö, suomalainen. Taskusta toiseen. On eri juttu, jos sen käyttö on sidottu johonkin tarkoitukseen, Juhana Vartiainen sanoo.

– Jos se menee kokonaan kulutukseen esimerkiksi sinulta, miksi et ole kuluttanut vastaavaa summaa jo ennen kuin olet saanut itseltäsi Li Andersson -satasen?, hän kysyy.

– Finanssipolitiikkaa ei pidä harjoittaa tällaisilla kosiskelevilla virveliheitoilla.

Uusimmat

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)