Verkkouutiset

Juha Sipilä Ylelle Väyrysen ratkaisusta: Olen kovin pettynyt

Pääministeri, keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä sanoo Yle Uutisille olevansa pettynyt, että Paavo Väyrynen perustaa uuden puolueen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Keskustan kunniapuheenjohtaja, europarlamentaarikko Paavo Väyrynen ilmoitti torstaina perustaneensa Kansalaispuolue ry:n. Sen tavoitteena kerätä puoluerekisteriin tarvittavat 5000 kannattajakorttia.

– Täytyy sanoa, etten hirveän yllättynyt ollut siitä. Mutta kovin pettynyt olen niiden keskustalaisten puolesta, jotka ovat hänen eteensä vuosien varrella paljon töitä tehneet, Juha Sipilä sanoo.

Keskustan puoluesihteeri Timo Laaninen puolestaan sanoo Ylelle olevansa hämmentynyt puolueen Väyrysen ilmoituksesta.

– Kyllähän tämä aika hämmentyneen olon jättää. Kyllä tämä sanattomaksi vetää, hän totesi.

Laanisen mielestä Väyrynen on ollut keskustalaisuuden ikoni hänen sukupolvelleen.

– Tätä Paavo Väyrystä en oikein enää tunne, hän sanoi.

Keskustan sääntöjen mukaan puolueen jäsen tai jäseneksi pyrkivä ei voi olla toisen puolueen jäsen. Laanisen tietojen mukaan Väyrynen ei ole ainakaan vielä eronnut keskustasta.

Paavo Väyrynen ilmoitti 25. tammikuuta, että hän jää sivuun keskustan puoluevaltuuston, puoluehallituksen ja sen työvaliokunnan työstä. Tuolloin hän kehotti Kannattajiaan jatkamaan toimintaansa keskustassa ja vaikuttamaan sen poliittiseen linjaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)