Verkkouutiset

Juha Sipilä Ylellä: Ihmettelen, jos työttömille ei löydy kolmen tunnin työjaksoa joka toinen viikko

Pääministeri vetoaa suomalaisiin, jotta työttömille saataisiin keikkatöitä.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) sanoo ihmettelevänsä, jos työttömille ei ole mahdollisuutta tarjota kolmen tunnin työjaksoa joka toinen viikko. Sipilää haastateltiin kiistellystä työttymyysturvan aktiivimallista Ylen pääministerin haastattelutunnilla.

– Työttömän arjessa aktiivimalli tarkoittaa, että joka toinen viikko pitäisi löytää kolmen tunnin työjakso. Pidän meitä suomalaisia, joilla menee paremmin, tai yrityksiä ja työnantajia kyllä lampaina, jos emme löydä 200 000 ihmiselle joka toinen viikko kolmen tunnin työjaksoa, Sipilä sanoo.

– Haastan kaikkia suomalaisia siihen, että pelottelun sijaan lähdemme nyt hakemaan niitä malleja, joilla työtön saa aluksi kolmen tunnin työjakson kahden viikon välein, hän lisää.

Aktiivimalli on saanut runsaasti kielteistä palautetta, ja mallia vastustavalla kansalaisaloitteella on jo yli 125 000 allekirjoittajaa.

Mallin tavoitteena on Sipilän mukaan saada työtön ihminen edes pieneksi hetkeksi töihin työttömyysjakson aikana. Pääministerin mukaan keikkatyö on askel kohti unelmaduunia.

– Tämä ei ole mikään leikkaus, eikä tarkoitus ole kyykyttää ketään. Kun avointen työpaikkojen määrä kasvaa, aktivoinnin avulla on tarkoitus saada työpaikkojen ja tekijöiden kysyntä ja tarjonta kohtaamaan, Sipilä sanoo.

Uusimmat
MAINOS