Verkkouutiset

Juha Sipilä yhteistyöstään presidentin kanssa: En näe mitään ongelmaa

Pääministeri Juha Sipilä vastasi sunnuntaina epäilyksiin, joiden mukaan Suomen ulkopoliittisen johdon keskinäinen yhteistyö ei toimisi tarkoituksenmukaisesti.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pääministeri Juha Sipilä sanoi Ylen haastattelutunnilla sunnuntaina yhteistyönsä presidentti Sauli Niinistön kanssa toimivan hyvin. Viime aikoina on noussut esiin keskusteluita, joissa on epäilty, toimiiko Suomen ulkopoliittisen johdon yhteistyö tarkoituksenmukaisella tavalla.

‒ Presidentti Sauli Niinistö on toiminut erinomaisesti Suomen ulkopoliittisen linjan mukaisesti, ja en näe mitään ongelmaa yhteistyössä presidentin kanssa, Sipilä sanoo.

Hän sanoo pitävänsä tärkeänä, että Suomella on kaikkiin naapureihinsa hyvät suhteet. Kahdenväliset neuvottelut Suomen ja Venäjän välillä ovat herättäneet runsaasti keskustelua.

Hän kertoo antavansa täyden tukensa Niinistön Venäjän presidentti Vladimir Putinille antamalle ehdotukselle, jonka mukaan Itämeren sotilaskoneissa otettaisiin käyttöön transponderit eli toisiotutkavastaimet.

‒ Transpondereista on keskusteltu jo yli vuoden ajan ja Itämeren turvallisuudesta on oltu huolissaan. Suomen pitää olla mukana kaikissa Itämeren turvallisuutta edistävissä keskusteluissa, ja lisäksi Suomen pitää aloitteellinen, pääministeri sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)