Verkkouutiset

Juha Sipilä: Turvallisuutta ei rakenneta yksin

Pääministerin mukaan oli luontevaa, että Ranska esitti virallisesti turvatakuuartiklan käyttöönottoa ja avunpyynnön.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Keskustan puheenjohtaja, pääministeri Juha Sipilän mukaan Eurooppa on yhdistämässä Pariisin iskujen seurauksena voimansa puolustamaan omia arvojaan sekä vapaata ja avointa yhteiskuntaa.

– Terroristit ehkä onnistuivat tavoitteessaan luoda Eurooppaan pelon ilmapiiri, mutta vain hetkeksi, Sipilä sanoi puheessaan keskustan puoluevaltuustolle.

Unionin jäsenmaiden keskinäinen solidaarisuus ja yhteinen rintama ovat hänen mukaansa tärkeä viesti myös terroristeille, että rikos yhtä jäsenmaata kohtaan on rikos koko yhteisöä vastaan.

– Oli luontevaa, että Ranska esitti virallisesti artiklan käyttöönottoa ja avunpyynnön. Se alleviivaa jokaiselle terrorismin olevan yhteinen ongelma.

Unioni ja sen jäsenmaat voivat Sipilän mukaan käyttää laajaa keinovalikoimaa diplomatiasta, talouspakotteista, poliisiyhteistyöstä aina tarvittaessa sotilaalliseen yhteistyöhön saakka.

– Unioni ja sen muut jäsenmaat ovat luonnollisin yhteistyöjoukko tällaisen uhan alla. Luonnollisempi kuin Nato.

Sipilä alleviivaa, ettei kyseessä ei ole sotilasliitolle tyypillinen turvatakuu. Hänen mukaansa artiklan käyttöönotto ei missään tapauksessa muuta Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikan peruslinjaa. Turvallisuutta ei Sipilän mukaan kuitenkaan rakenneta yksin.

– Olisi itsepetosta ajatella, että Suomi edistäisi omaa turvallisuuttaan parhaiten toimimalla yksin, tai pitäytymällä vain omaansa. Eivät tämän maailman uhkat ja ongelmat noudata rajoja. Ne hoidetaan yhdessä, tai sitten epäonnistumme kukin erikseen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)