Verkkouutiset

Juha Sipilä: Tiedän keskiolutkohun tapahtumien kulun

Keskustan puheenjohtajan mukaan "tästä eteenpäin joka päivä on joku hässäkkä liikkeellä".
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä osallistui tiistaina alkuillasta Vihdin Nummelassa Uudenmaan keskustalaisten vaalitilaisuuteen. Puheessaan hän käsitteli aluksi keskiolutkohua.

– Tätä päivää on leimannut kaljakeskustelu, tuolla eduskunnassa, ja myös eilistä päivää. Tätä tämä tulee olemaan tästä eteenpäin, että milloin mitäkin asioita nousee esille, Juha Sipilä sanoi keskustalaisille ja yleisölle.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Hän kertoi olleensa todella hämmästynyt maanantaina, kun hänelle soitettiin, että ”keskustan kärkiteemoina vaaleissa on kuulemma keskioluen pois ottaminen kaupoista”.

– Minä kuulin sen itse ensimmäistä kertaa. Olen kyllä ollut noita vaaliohjelmia tekemässä alusta pitäen, Sipilä totesi.

– Meiltä kyllä löytyy sellainen alkoholipoliittinen linjaus tuota kahden vuoden takaa, jossa asiaan otettiin kantaa. Mutta kun eduskuntavaaliohjelmaa tehtiin, niin päätettiin, että tätä keinoa ei nosteta meidän kärkiteemaksi. Mutta asiaa on nyt sitten nöyrästi oiottu tänä päivänä.

– Tätä se tulee olemaan tästä eteenkinpäin, että joka päivä on joku hässäkkä liikkeellä, jonka joku muu kuin me itse on pannut liikkeelle.

”Ei meiltä lähtöisin”

Verkkouutiset kysyi Juha Sipilältä tilaisuuden jälkeen keskustan kansanedustaja Sirkka-Liisa Anttilan puheesta tiistaina eduskunnassa. Anttila sanoi, että keskiolutasiasta saa ”kokoomus itse katsoa peiliin, se on rakennettu miina”.

– Minulla ei ole tietoa, kuka tämän takana on. Mutta meiltä tämä ei ole lähtöisin, koska se ei meidän vaaliohjelmassa koskaan ole ollutkaan, Sipilä vastasi.

– Se oli täysi yllätys minulle, että mistä näitä tulee. Mutta näitä nyt tulee varmaan muitakin ennen vaaleja, ettei tämä jää viimeiseksi.

Uskotteko että joku poliittinen vastustaja on sen keksinyt ja…?

– No, kyllä minä aika tarkkaan tiedän tapahtumien kulun. Mutta en minä halua sitä kommentoida, Juha Sipilä totesi.

(Keskustan Annika) Saarikko ja (Timo) Laaninen olivat maanantaina sitä mieltä, että kyllä se on puolueen linja, ja Laaninen puhui hallitusneuvotteluista…?

– Joo. Iso linja on tämä, että alkoholin haittoja pitää vähentää. Mutta tämä keino jätettiin yhdessä pois, kun vaaliohjelmaa tehtiin.

Ymmärränkö oikein, että se (oluen laimennus) kuitenkin on puolueen linja, mutta te ette nyt vain pidä sitä esillä?

– Me olemme tehneet noin 30 taustalinjausta. Olen vaatinut kaikilta, että nostetaan rohkeasti asioita keskusteluun ja sitten mietitään, mitkä asiat sieltä nostetaan vaaliohjelmaan. Tämä meidän alkoholipoliittinen linjaus on muuten nostettu, mutta tämä keino on sieltä valikoimasta pois.

Keskustan Suomenmaa-lehdessä katsottiin tiistaina, että ”kokoomus vauhditti keppanaskandaalia”.

Keskiolutkantaan kiinnitti ensimmäisenä huomiota maanantaiaamuna viihdejulkaisu Stara tässä jutussaan. Uutinen sai vauhtia alleen varsinaisesti vasta, kun keskustan puoluesihteeri Laaninen jonkin ajan päästä vahvisti asian ja puhui Uudessa Suomessa sen tulosta hallitusneuvotteluihin.

Tiistai-illalla Laaninen totesi Ylellä, että ”minulla ei ole mitään näyttöä siitä, kuka on operoinut. Varmasti joku on voinutkin operoida, mutta turha tässä on operaation lähteitä etsiä, kun peiliin pitää katsoa”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)