Verkkouutiset

Juha Sipilä: Nyt ei ole isojen veronkevennysten aika

Keskustan mielestä solidaarisuusveroa ei pidä poistaa eikä sen alarajaa pidä nostaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) sanoo, että piristynyt talouskasvu on lisännyt valtion verotuloja. Hänen mukaansa niillä pitää lyhentää valtion velkaa.

– Elämme edelleen velaksi. Tämmöisessä suhdannetilanteessa ei ole varaa merkittäviin veronkevennyksiin, Sipilä sanoi tiistaina Espoossa.

Valtio ottaa tänä vuonna velkaa 3,4 miljardia euroa. Hallituksen tavoitteena on, että vuonna 2019 vuotuisen velan määrä kääntyy laskuun. Kokonaan velan ottaminen loppuu vuonna 2021. Sipilä uskoo, että tavoitteissa pysytään.

Hän toteaa, että jos ensi vuoden budjetissa on liikkumavaraa, se käytetään pieni- ja keskituloisten hyväksi.

– Menopuolen liikkumavara on hyvin pieni. Sikäli kuin sitä on, se käytetään pieni- ja keskituloisten verojen keventämiseen.

Hän muistuttaa, että viime kevään kehysriihessä hallitus jo päätti nostaa takuueläkkeitä ja leikata varhaiskasvatusmaksuja. Jälkimmäisen toimen ansiosta 7 000 perhettä vapautuu kokonaan varhaiskasvatusmaksuista.

Sipilän mielestä ”solidaarisuusveroa” ei pidä poistaa. Solidaarisuusvero tarkoittaa ylimääräistä veroa, jota maksavat ne, jotka ansaitsevat yli 72 300 euroa vuodessa. Veron alaraja oli aiemmin 90 000 euroa, mutta rajaa laskettiin vuoden 2016 alusta lähtien.

– Kun viimeinkin kuullaan positiivisia uutisia ja talous paranee, niin tulopohjaa käytetään siihen, että velaksi eläminen loppuu suunnitellussa ajassa, Sipilä sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)