Verkkouutiset

Juha Sipilä: Tästä tulojen noususta Suomessa olen erityisen iloinen

Pääministerin mukaan 120000 perheessä tulotaso on noussut noin 1000 euroa kuukaudessa.

Vuoden viimeisellä eduskunnan kyselytunnilla Sdp:n Suna Kymäläinen kysyi tulonjaosta. Hän kertoi huolestuneesta isoäidistä, jonka perheen joulutunnelma hävisi, kun pojan toimeentulohakemus viivästyi ja pysähtyi Kelaan ja työvoimatoimistoon.

– ”Kerro siinä sitten lapsille, että joulupukki tulee vasta ensi vuonna”, Suna Kymäläinen siteerasi isoäitiä.

Kansanedustaja kysyi tilastokeskuksen tulonjakotilastosta, joka hänen mukaansa kertoo, että suomalaisten eriarvoisuus kasvaa.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) vastasi.

– Sitä meistä ei kukaan voi kiistää, etteikö Suomessa olisi niitä ihmisiä, joilla ei mene hyvin. Se on ihan selvä asia, Juha Sipilä sanoi.

– Se mikä tuossa tulonjakoselvityksessä ilahduttaa on se, että toiseksi eniten ovat nousseet niiden ihmisten tulot, jotka ovat siellä kaikkein pienimmässä tuloluokassa.

Sipilän mukaan ”eniten on noussut niitten jotka ovat siellä suurituloisimpien joukossa – se johtuu siitä että yrityksillä menee hyvin, vienti vetää ja pääomatulot ovat kasvaneet. Se on selvää, että tällaisessa suhdannetilanteessa näin tulee käymään”.

– Erityisen iloinen olen siitä, että toiseksi eniten – ja enemmän kuin keskimäärin – kasvoivat kaikkein köyhimpien ihmisten tulot Suomessa. Ja toiseksi olen iloinen siitä, että 120 000 ihmistä on tämän vaalikauden aikana saaut töitä. Ja niiden perheiden tulotaso on noussut noin tuhannella eurolla kuukaudessa, pääministeri jatkoi.

Uusimmat
MAINOS