Verkkouutiset

Juha Sipilä: Miljoona suomalaista on koulutettava uudelleen

Pääministerin mukaan Suomesta voidaan tehdä tekoälyn soveltamisen kärkimaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) arvioi, että tekoälyä hyödynnetään jatkossa lähes jokaisella hallinnon alalla. Esimerkiksi autot ja rahtilaivat eivät tarvitse tulevaisuudessa kuljettajia.

Sipilä tapasi maanantaina varsinaissuomalaisia yrittäjiä ja isännöi Kohti seuraavaa sataa -tapahtumaa Turun yliopistolla.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Pääministeri vakuutti, että hallitus on valmistautunut nopeasti etenevään teknologiseen murrokseen.

Sipilä mainitsi Lapin Muoniossa sijaitsevan älytien, jolla on kokeiltu itseohjautuvia autoja. Suomessa on myös merialue, jolla tehdään automaattisesti ohjautuvien laivojen kokeiluja.

– Suomesta on tekoälyn soveltamisen kärkimaaksi. Se vaatii, että lainsäädäntöämme muutetaan niin, että se mahdollistaa kokeiluja, Sipilä totesi Ylen mukaan.

Muutos aiheuttaa silti kovia paineita Suomen koulutusjärjestelmälle. Sipilän mukaan miljoona suomalaista on koulutettava uudelleen seuraavan kymmenen vuoden aikana.

– Meidän on myös luovuttava tutkintopohjaisuudesta silloin, kun on kyse täydennyskoulutuksesta.

Pohjoismaisten pääministerien kanssa on jo sovittu yhteisen lainsäädännön valmistelusta.

– Suomen vaatimuksesta myös EU-komissio tekee askelmerkkejä sitä varten, että tekoälyn soveltamista voidaan nopeuttaa EU-tasolla, Sipilä sanoi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)