Verkkouutiset

Juha Sipilä ja Jean-Claude Juncker puhuivat ulkorajojen valvonnasta

Keskusteluissa nousivat esille muun muassa EU:n toimet muuttoliikkeeseen vastaamiseksi.

Pääministeri Juha Sipilä ja Euroopan komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker tapasivat torstaina Helsingissä.

Juha Sipilä ja Jean-Claude Juncker kävivät laajan keskustelun EU:n kehittämisestä ja sen tulevaisuuden haasteista. Päämiehet keskustelivat myös Suomen prioriteeteista komission tulevaan viisivuotisohjelmaan sekä Suomen tulevasta EU-puheenjohtajakaudesta.

Sipilän ja Junckerin keskusteluissa esille nousi muun muassa EU:n toimet muuttoliikkeeseen vastaamiseksi sekä kansainvälisen kaupan kysymykset ja EU:n sisämarkkinoiden kehittäminen.

– Muuttoliikkeen osalta meidän tulee ennen kaikkea keskittyä juurisyiden hoitoon ja yhteistyöhön lähtömaiden kanssa. Tarvitsemme myös tehokkaampaa EU:n ulkorajojen valvontaa ja näin ollen EU:n yhteisen turvapaikkajärjestelmän uudistamista. Suomi on puheenjohtajakaudellaan sitoutunut etsimään ratkaisuja muuttoliikkeen haasteisiin käytännön läheisellä ja ratkaisuhakuisella otteella, Sipilä toteaa tiedotteessa.

Sipilä ja Juncker olivat yhtä mieltä siitä, että sääntöpohjaisen kansainvälisen kaupankäyntijärjestelmän vahvistamisen tulee olla jatkossakin EU:n kauppapolitiikan prioriteetteja.

– EU:lla täytyy olla jatkossakin vahva rooli maailman kauppajärjestö WTO:n uudistamisessa. Yhtä lailla meidän tulee pyrkiä sitouttamaan myös Yhdysvallat ja Kiina tähän prosessiin, Sipilä toteaa.

Sipilä ja Juncker keskustelivat lisäksi myös EU:n puolustusyhteistyön kehittämisestä sekä hybridiuhkiin varautumisesta, brexit-neuvottelujen tilanteesta, EU:n ja Afrikan yhteistyöstä, ilmastokysymyksistä ja EU:n tulevasta rahoituskehyksestä.

Junckerin lisäksi Sipilä tapasi Bulgarian pääministeri Boyko Borisovin. Tapaamiset olivat osa Suomen EU-puheenjohtajakautta pohjustavien tapaamistensa sarjaa.

Pääministeri Sipilä tulee tapaamaan kaikki EU-maiden päämiehet ennen Suomen EU-puheenjohtajakauden alkamista.

Uusimmat
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)