Verkkouutiset

Jouluviikon sää on kirpeää

Sääennusteiden mukaan on todennäköistä, että koko maahan saadaan valkea joulu.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sääennusteen mukaan ensi viikolle on luvassa kirpeää pakkassäätä koko maahan.

Toistaiseksi kovin sateinen Etelä-Suomikin painuu pakkasen puolelle heti sunnuntaina ja maanantaina voi sataa jopa 10 senttimetriä uutta lunta. Viikon loppua kohti pakkanen kiristyy pysytellen kuitenkin lähellä 10 miinusastetta. Pohjoisimmassa Lapissa pakkanen voi laskea aina -20 asteeseen asti.

Sunnuntaina maan eteläosassa on luvassa vaihtelevaa pilvisyyttä ja enimmäkseen poutaa. Päivällä luvassa on paikoin lumikuuroja, jotka voivat olla länsirannikolla ajoittain sakeita. Lämpötila laskee ja voi käydä yöstä alkaen enimmillään -5 asteessa.

Idässä ja pohjoisessa on vielä viikonloppuna pilvistä ja lunta sataa. Muualla on enimmäkseen poutaista. Sunnuntaina päivällä länsirannikolla saadaan ajoittain sakeita lumikuuroja. Lämpötila laskee ja on yöstä alkaen enimmäkseen -2 ja -7 asteen välillä.

Maan pohjoisosassa on sunnuntaina pilvistä ja monin paikoin saadaan lumisadetta. Pohjois-Lapissa on enimmäkseen poutaista ja ajoittain selkeämpää. Lapissa lämpötila on -5 ja -15 asteen välillä.

Ajokeli on joulun alla huono Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa lumisateen vuoksi. Ajokeli muuttuu huonoksi sunnuntaina Varsinais-Suomen, Satakunnan ja Pohjanmaan maakunnissa lumisateen vuoksi. Muualla maassa vallitsee normaali talvikeli. Maan eteläisimmässä osassa erittäin huonon ajokelin todennäköisyys on kohtalainen maanantaipäivästä tiistaiaamuun asti lumisateen vuoksi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)