Verkkouutiset

”Jos tulet maahamme, sinun on tehtävä työtä”

Tanskan pääministeri Helle Thorning-Schmidt otti uudenvuoden puheessaan kantaa maahanmuuttoon.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Helle Thorning-Schmidtin mukaan Tanska on oikealla tiellä. Hän kuitenkin piti tärkeänä, että kaikki osallistuvat sosiaaliturvajärjestelmän ylläpitoon.

The Localin mukaan Thorning-Schmidt pyrki myös puolustelemaan oman pääministerikautensa saavutuksia. Hänen mukaansa hallituksen viimeisen neljän vuoden aikana tekemät osin epäsuositut uudistukset on tehty Tanskan parhaaksi ja sen tulevaisuutta ajatellen.

Thorning-Schmidt otti puheessaan kantaa Tanskan suuriin maahanmuuttajamääriin.

”Olemme kiristäneet perheenyhdistämistä koskevia rajoitteita ja turvapaikanhakuun liittyviä säädöksiä. Tämä on ensimmäinen kerta 12 vuoteen, kun näin on tehty”, pääministeri totesi.

Thorning-Schmidt teki myös selväksi, että hallitus odottaa enemmän maahan jo asettuneilta maahanmuuttajilta.

”Onko integroituminen onnistunut? Ei”, hän sanoi.

”On tosiasia, että liian moni on päätynyt toimeentulotuelle. Meidän on vältettävä menneisyyden virheet. Haluan sanoa tämän tänä iltana hyvin selvästi. Pakolaisista ei saa tulla asiakkaita. Jos haluat tulla Tanskaan, sinun on tietysti tehtävä töitä”, Thorning-Schmidt totesi.

Hänen mielestään pakolaisten tulisi opiskella tanskaa, oppia tuntemaan tanskalaiset kollegansa ja naapurinsa sekä ”koettava, miten asiat hoidetaan tässä maassa”.

”Haluan solidaarisuuden ilmapiirin, jossa kaikki osallistuvat siinä määrin kun pystyvät. Uskon, että tämä tuottaa enemmän tyydytystä yksilöille, ja luo paremman yhteiskunnan meille kaikille.”

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)