Verkkouutiset

”Jos alennetaan tälle tasolle” – Ben Zyskowicz: PS-nuorten johtaja demonisoi koko uskontokuntaa

Kokoomuksen kansanedustajan mukaan Sebastian Tynkkynen ei puhu maahanmuutosta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen Ben Zyskowiczin lähettämän lehdistötiedotteen otsikkona on Zyskowicz: Sebastian Tynkkynen palautettava BB-taloon.

Zyskowicz viittaa PS-nuorten puheenjohtaja Sebastian Tynkkysen julkisesti Facebookissa esittämään vaatimukseen, että kaikki Suomen kansalaisuutta vailla olevat Irakista, Afganistanista ja Somaliasta tulleet islaminuskoiset ihmiset tulisi palauttaa lähtömaihinsa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Jos keskustelu alennetaan tälle tasolle ja tällä linjalla jatketaan, minä voin yhtä hyvin vaatia, että Tynkkynen palautetaan BB-taloon, Ben Zyskowicz toteaa.

– Maahanmuuttopolitiikka on yksi politiikan lohko ja siitä tulee voida käydä yhtä avointa ja vapaata keskustelua kuin muistakin suomalaisen politiikan osa-alueista. On kuitenkin aivan eri asia Tynkkysen tavoin demonisoida yksi kokonainen uskontokunta ja hyökätä tuon uskonnon seuraajia vastaan.

– Tynkkynen kirjoittaa muun muassa, että ”islam pitää kitkeä Suomesta pois” ja että ”kaikki vaan nopeasti ulos”. Tässä ei tosiasiassa ole kyse maahanmuuttopolitiikasta, vaan islaminuskoisten ihmisten vastaisesta kiihotuksesta ja rasistisesta ajattelusta.

Ben Zyskowicz huomauttaa myös, että samaan aikaan Tynkkysen johtama Perussuomalaiset Nuoret ehdottaa, että Suomen laista poistetaan pykälät kiihottamisesta kansanryhmää vastaan ja uskonrauhan rikkomisesta.

– Tynkkynen ei ole ensimmäinen perussuomalaisten riveistä tullut rasismikohun aiheuttaja. Kysymys kuuluukin, miten kauan perussuomalainen puolue, joka on hallitusvastuussa ja joka on sitoutunut vastustamaan rasismia, voi jatkuvasti tarjota toimintakentän sellaisille poliittisille toimijoille, jotka kiihottavat ihmisiä islaminuskoisia vastaan ja syyllistyvät suoranaiseen rasismiin, Zyskowicz katsoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)