Verkkouutiset

Joka kolmas afrikkalainen haluaa muuttaa maastaan

Merkittävimmät syyt halulle lähteä ulkomaille ovat työmahdollisuudet ja köyhyyden pakeneminen.

Useampi kuin joka kolmas afrikkalainen on harkinnut maastamuuttoa, kertoo Afrobarometer-tutkimus. Heistä puolet sanoo harkinneensa asiaa paljon.

3 prosenttia vastanneista tekee parhaillaan valmisteluja ulkomaille muuttoa varten.

Kotimaastaan muuttaville mieluisin kohde on jokin muu Afrikan maa. 29 prosenttia muuttaisi saman afrikkalaisalueen sisällä ja 7 prosenttia jollekin toiselle Afrikan alueelle. Seuraavaksi suosituin kohde on Eurooppa (27 %). 22 prosenttia lähtisi Pohjois-Amerikkaan.

Eteläisessä Afrikassa asuvat jäisivät mieluiten (58 %) omalle alueelleen, kun taas Pohjois-Afrikkaan haluaa jäädä vain harva (8 %).

Merkittävimmät syyt, miksi afrikkalaiset haluavat jättää kotimaansa taakseen (44 %), ovat työmahdollisuudet ja köyhyyden pakeneminen (29 %). Perheen ja läheisten asuminen ulkomailla saattaa myös vaikuttaa päätökseen.

Noin puolet afrikkalaisista nuorista aikuisista ja korkeasti koulutetuista sanovat harkinneensa ”ainakin hieman” lähtöä kotimaastaan.

Afrobarometer-kysely tehtiin 34 Afrikan maassa asuville kansalaisille. Mukana ei ollut esimerkiksi Etelä-Sudania, josta on paennut vuonna 2013 puhjenneen konfliktin jälkeen yli 2,2 miljoonaa ihmistä.

Uusimmat
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)