Verkkouutiset

Joka kolmas afrikkalainen haluaa muuttaa maastaan

Merkittävimmät syyt halulle lähteä ulkomaille ovat työmahdollisuudet ja köyhyyden pakeneminen.

Useampi kuin joka kolmas afrikkalainen on harkinnut maastamuuttoa, kertoo Afrobarometer-tutkimus. Heistä puolet sanoo harkinneensa asiaa paljon.

3 prosenttia vastanneista tekee parhaillaan valmisteluja ulkomaille muuttoa varten.

Kotimaastaan muuttaville mieluisin kohde on jokin muu Afrikan maa. 29 prosenttia muuttaisi saman afrikkalaisalueen sisällä ja 7 prosenttia jollekin toiselle Afrikan alueelle. Seuraavaksi suosituin kohde on Eurooppa (27 %). 22 prosenttia lähtisi Pohjois-Amerikkaan.

Eteläisessä Afrikassa asuvat jäisivät mieluiten (58 %) omalle alueelleen, kun taas Pohjois-Afrikkaan haluaa jäädä vain harva (8 %).

Merkittävimmät syyt, miksi afrikkalaiset haluavat jättää kotimaansa taakseen (44 %), ovat työmahdollisuudet ja köyhyyden pakeneminen (29 %). Perheen ja läheisten asuminen ulkomailla saattaa myös vaikuttaa päätökseen.

Noin puolet afrikkalaisista nuorista aikuisista ja korkeasti koulutetuista sanovat harkinneensa ”ainakin hieman” lähtöä kotimaastaan.

Afrobarometer-kysely tehtiin 34 Afrikan maassa asuville kansalaisille. Mukana ei ollut esimerkiksi Etelä-Sudania, josta on paennut vuonna 2013 puhjenneen konfliktin jälkeen yli 2,2 miljoonaa ihmistä.

Uusimmat
MAINOS