Verkkouutiset

Johtajien mukaan nämä taidot ratkaisevat tulevaisuuden työelämässä

Jatkuva kyky oppia uutta on nuorten ykköstaito tulevaisuuden työelämässä, kun johtajilta kysytään.

Tärkeimpien taitojen kärkikolmikkoon kuuluvat myös sosiaaliset taidot ja oma-aloitteisuus.

Kyselyyn vastasi 255 johtajaa, jotka osallistuivat tänä syksynä Tuhat nuorta johtajaa -kampanjaan. Kyseessä on kauppakamarien, nuorkauppakamarien ja YES-verkoston valtakunnallinen kampanja, joka yhdisti nuoren ja johtajan yhden työpäivän ajaksi.

Johtajat ovat yllättävän yksimielisiä, kun heitä pyydettiin nimeämään kolme tärkeintä taitoa, joita nuoret tulevat tarvitsemaan tulevaisuuden työelämässä.

Lähes kolme neljästä (73 %) kyselyyn vastanneista nostaa kärkikolmikkoon jatkuvan kyvyn oppia. Sosiaaliset taidot mainitsee 69 prosenttia ja oma-aloitteisuuden 53 prosenttia kyselyyn vastanneista johtajista.

– Sosiaaliset taidot ja oma-aloitteisuus ovat tuttuja suosikkeja työelämätaidoista. Jatkuvan oppimisen korostuminen taas heijastaa muuttuvaa työelämää. Muutosta vauhdittavat muun muassa digitalisaatio, kansainvälinen kilpailu ja muuttuva elinkeinorakenne. Tulevaisuuden työelämässä on kyettävä pitämään oma osaaminen aktiivisesti ajan tasalla. Myös työpaikat muuttuvat yhä enemmän oppimisympäristöiksi, Keskuskauppakamarin johtaja Johanna Sipola tulkitsee.

Kolmen kärki erottui vaihtoehdoista selvästi, mutta yli kolmannekselta kannatusta saavat myös ongelmanratkaisukyky (36 prosenttia) sekä rohkeus ja ennakkoluulottomuus (34 prosenttia).

Kysely lähetettiin 701 johtajalle, jotka osallistuivat marraskuussa kauppakamarien, nuorkauppakamarien ja YES-verkoston Tuhat Nuorta johtajaa -kampanjaan. Kyselyyn vastasi 255 johtajaa ja vastausprosentti oli 36 prosenttia. Vastaajat olivat johtajia, esimiehiä ja päälliköitä eri alojen ja eri kokoluokkien yrityksissä ja organisaatioissa ympäri Suomea.

Uusimmat
MAINOS