Verkkouutiset

Nuoria kiinnostaa aiempaa enemmän sijoittaminen. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Jo joka toinen nuori sijoittaa osakkeisiin

Kyselyn mukaan kiinnostus arvopaperisäästämiseen on yleistynyt merkittävästi.

Alle 34-vuotiaista suomalaisista jo 44 prosenttia sijoittaa osakkeisiin, arvopapereihin tai vastaaviin, käy ilmi Danske Bankin teettämästä Taloudellinen mielenrauha 2022 -kyselytutkimuksesta.

Vuonna 2020 vastaava luku oli 36 prosenttia, joten nuorten sijoittaminen on yleistynyt parin viimeisen vuoden aikana merkittävästi.

Kyselyn mukaan kaksi kolmesta nuoresta sijoittaa, jotta he saisivat kerättyä itselleen taloudellisen puskurin. Noin joka kolmas haluaa myös rikastua sijoittamisella. Hauskana harrastuksena sijoittamista piti sitä harjoittavista nuorista neljä vuotta sitten joka kolmas, nyt enää harvempi kuin joka neljäs.

Tutkimuksesta käy ilmi myös se, että nuoret eivät pidä lottovoittoa yhtä todennäköisenä vaurastumiskeinona kuin vanhemmat ikäryhmät. Yli 35-vuotiaiden joukossa lähes puolet pitää lottoamista todennäköisimpänä tapana itselleen rikastua, kun taas nuorista lottoamiseen uskoo vain alle joka neljäs.

Nuoret sen sijaan uskovat vanhempia enemmän, että hyväpalkkainen ja ahkeralla opiskelulla saavutettu työpaikka mahdollistaa vaurastumisen.

Uusimmat
MAINOS