Verkkouutiset

Jihadistien orjamarkkinoilla myydään naisia ja lapsia muutamalla eurolla

Irakin ja Syyrian jihadistit ovat kaupanneet jo tuhansia kristittyjä ja jesidejä orjiksi, YK-tutkijat kertovat.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

International Business Timesin mukaan naisia ja lapsia myydään IS-jihadistijärjestön orjamarkkinoilla noin kymmenen dollarin hintaan eli alle kahdeksalla eurolla.

Monet orjiksi myydyistä päätyvät hyväksikäytön kohteiksi ja useita naisia on joukkoraiskattu.

YK-raportin mukaan IS käyttää Irakin Mosulissa ja Syyrian Raqqassa sijaitsevia orjamarkkinoita muun muassa uusien jäsenten houkuttelemiseen.

Raportti perustuu satoihin haastatteluihin jihadistien sotarikoksia todistaneiden irakilaisten kanssa.

Laajoja maa-alueita ja useita kaupunkeja Irakissa ja Syyriassa vallanneen IS-järjestön oppien mukaan jihadistitaistelijat saavat tehdä kaappaamilleen toisten uskontokuntien edustajille, mitä tahtovat.

”Näitä naisia saa ostaa ja myydä. Lapset on kuitenkin kasvatettava palvelijoiksi tai opetettava jihadisteiksi”, eräs kurdisotilaiden vangiksi jäänyt entinen IS-taistelija kertoi hiljattain Your Middle East-uutissivuston haastattelussa.

Hänen mukaansa etenkin länsimaalaisia taistelijoita ”aivopestään lupauksilla naisista, joita he saisivat taivaassa ja niistä, joita he voisivat raiskata maan päällä”, IS:n riveissä taistelleessaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)