Verkkouutiset

JHL: Eriarvoisuus kasvaa Helsingin kouluissa

Helsingissä valmistellaan koulukohtaisten koulunkäyntiavustajien määrän radikaalia vähennystä. Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL:n mielestä tämä lisää eriarvoisuutta Helsingin kouluissa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Yhä useampi lapsi kaipaa tukea oppimiseen. Avustajia on kuitenkin valitettavan helppoa säästösyistä vähentää, koska oppimiseen annettavan tuen määrä ei ole laissa määritelty selkeästi. Säästöä ei taatusti synny, päinvastoin opetushenkilökunnan työtaakka lisääntyy. Koululaisilla säästöt tuovat entistä suuremman riskin pudota oppimisen tavoitteista ja opettajien jaksaminenkin on kovilla, sanoo JHL:n toimialajohtaja Päivi Niemi-Laine.

Hänen mukaansa Helsingin kaupungin suunnitelmat tekevät kouluista eriarvoisempia, koska tulevilla resursseilla pienet koulut ja tukea tarvitsevat oppilaat eivät enää saa avustajaresursseja lainkaan.

– Helsingin kaupungin tavoite on syrjäytymisen ennaltaehkäiseminen. Tuloksellista ennaltaehkäisevää työtä tekevät juuri koulunkäyntiavustajat. Opetusviraston sopeuttamistoimenpiteet on suunnattu kuitenkin suurimmalta osalta tähän ryhmään. Tästä kärsivät jatkossa kaikki osapuolet, sanoo Niemi-Laine.

Helsingin opetuslautakunta päätyi keväällä esittämään yhteensä noin 2,7 miljoonan karsintaa koulunkäyntiavustajien resursseista. Helsingissä on yhteensä noin 600 koulunkäyntiavustajaa. Jos supistukset toteutuvat, ne astuvat voimaan ensi vuoden alussa. Lopullisen ratkaisun resursseista tekee syksyllä Helsingin kaupunginvaltuusto.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)