Verkkouutiset

Jari Lindström lyttää ”kostonhimoisen nuivasiiven”: Olen saanut sähköistä sc—-sea kaikesta

Työministeri Jari Lindström olisi joka tapauksessa eronnut perussuomalaisista puoluekokouksen jälkeen.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmästä Uusi vaihtoehto -nimiseen ryhmään loikannut työministeri Jari Lindström kuvaa perussuomalaisten viime viikonloppuna järjestettyä Jyväskylän puoluekokousta maahanmuuttokriittisen ”nuivasiiven” kostoretkeksi vanhaa puoluejohtoa ja ”eliittiä” vastaan.

– Kokouksen henki näyttäytyi minulle alusta asti kaksijakoisena ja kahtiajakautuneena. Aistin välittömästi sen, kuinka vahvan edustuksen ns. nuivasiipi oli paikalle saanut, Lindström kirjoittaa blogissaan.

Lindströmin mukaan Jussi Halla-ahon valinta puheenjohtajaksi sai aikaan hänen pelkäämänsä lumivyöryn, jossa kaikki nuivat valitaan peräjälkeen varapuheenjohtajiksi.

Lindströmin mukaan nuivilla oli puoluekokouksessa enemmistö, ja he käyttivät sitä sumeilematta.

– Tuossa innossa heiltä unohtui vanha viisaus, että koskaan ei kannata ottaa selkävoittoa ja nöyryyttää toista osapuolta täydellisesti. Nyt niin tapahtui, Lindström kirjoittaa.

”Kaikki lupaukset petetty”

Hänen mukaansa soinilaisille ja puolueen eliitille päätettiin antaa opetus kostonhimossa.

Kostonhimo johtui ministerin mukaan siitä, että nuivien mielestä ”kaikki lupaukset on kuulemma petetty (lue maahanmuutto), ja hallituksessa on myyty omat periaatteet (lue maahanmuuttoon liittyen) ja mamu-kriisi oli hallituksen ja eliitin vika”.

Lindström ihmettelee, miksi kaikki kansanedustajat eivät nuivien mielestä olleet syypäitä ”maahanmuuttajakriisiin”,

– Osa on ollut rohkeita ja ovat uskaltaneet esittää omia avauksiaan sillä aikaa kun muu eduskuntaryhmä ja ministerit ovat keskittyneet istumaan sormi nenässä ja kasvattamaan maahantunkeutujien määrää, Lindström kirjoittaa.

Hän huomauttaa, että kaikki perussuomalaiset kansanedustajat ovat olleet hyväksymässä tehtyjä toimia valiokunnissa ja eduskunnan istuntosalissa.

Ministerin mukaan kostoretkelle pyrittiin masinoimaan kaikki kynnelle kykenevät.

– Eihän tätä olisi voitu tehdä ilman suunnittelua, älkää nyt muuta höpsikö, Lindström toteaa.

Hän harmittelee, että harva puoluekokouksessa tuntui ymmärtävän, että tehdyillä valinnoilla mitään hallituspaikkaa ei enää ole olemassa eikä ”tule koskaan olemaankaan tuonkaltaisella puheenjohtajiston kokoonpanolla”.

– Jokainen varapuheenjohtaja tuli nuivasiivestä, heidän edustamastaan fraktiosta. Kyllä. Ja se oli poliittinen virhe numero yksi ja samalla osoitus täydellisestä kyvyttömyydestä ymmärtää politiikkaa, Lindström lataa.

Jatkuvaa haukkumista Homma-forumilla

Uskomattomimpana virheenä hän kuitenkin pitää sitä, että ”nuivasiipi” yritti saada omat edustajansa myös puoluevaltuustoon.

Vakiintunut tapa valita puoluevaltuusto on ollut se, että piirien puheenjohtajat esittävät valmiin sopuehdotuksen valittavista henkilöistä ja se hyväksytään ilman äänestyksiä.

– Yllättäen, ihan puskista, tulee kilpaileva lista (lista B). Se oli nuivien oma lista ja koko maata käsittävä, Lindström kertoo.

Lopulta kuitenkin Lista A voitti äänestyksessä.

– Mutta pelkkä yritys osoitti tai ainakin sen piti osoittaa kaikille, mistä tässä kokouksessa oli oikeasti kysymys. Vallan saamiseksi puolueessa ja kostosta – entisen johdon sekä puolue-eliitin täydellisestä nöyryyttämisestä, Lindström kirjoittaa.

Näiden tapahtumien jälkeen Lindströmille oli selvää, miltä hänen oma tulevaisuutensa puolueessa näyttäisi. Hän ei nähnyt maltillisilla poliitikoilla enää tulevaisuutta puolueessa.

– Kotouttamisministerinä olen ollut jatkuvasti haukuttavana Homma-forumilla ja saanut sähköistä scheissea jokaisesta aiheeseen liittyvästä ulostulostani, Lindström kertoo.

Hän toteaa, ettei olisi ollut mitään järkeä siirtyä oppositioon vastustamaan sitä politiikkaa, jota hän ministerinä on itse ollut tekemässä.

– Tein johtopäätökseni. Minulla ei ole tulevaisuutta uudessa perussuomalaisessa puolueessa, Lindström toteaa.

Hän toteaa, että olisi lähtenyt perussuomalaisten eduskuntaryhmästä joka tapauksessa puoluekokouksen jälkeen, vaikka muita lähtijöitä ei olisi ollut.

– En ole katkera. Olen surullinen. Surullinen niiden ihmisten vuoksi, jotka ovat tuulessa ja tuiskussa olleet pystyttämässä telttaa, jakaneet mainoksia tai lehtiä ja keittämässä kahvia, Lindström toteaa.

Uusimmat
MAINOS