Verkkouutiset

Itävalta keskeytti rokote-erän käytön kuolemantapauksen takia

Astra Zeneca toteaa, ettei sen rokotteella ole todettu sivuvaikutuksia.

Itävalta on keskeyttänyt yhden koronarokote-erän käytön, koska sillä saattaa olla yhteys yhteen kuolemantapaukseen. Kyseinen rokote-erä on Astra Zenecan valmistama.

Itävallan terveysviranomaiset kertoivat sunnuntaina, että heidän tietoonsa on tullut kaksi poikkeuksellista tapausta Zwettlin kaupungin alueella maan pohjoisosassa. 49-vuotias nainen kuoli veren hyytymiseen liittyvien komplikaatioiden vuoksi. 35-vuotias nainen puolestaan sai veritulpan, mutta hän toipuu. Molemmat olivat saaneet Astra Zenecan rokotteen samasta erästä.

Itävalta keskeyttää kyseisen rokote-erän käytön varotoimena.

Itävallan viranomaisten mukaan ei ole olemassa todisteita siitä, että kuolema ja sairastuminen johtuivat rokotteesta. Viranomaiset toteavat, että veren hyytymiseen liittyvät ongelmat eivät nykytiedon valossa kuulu Astra Zenecan rokotteen sivuvaikutuksiin.

– Rokotetta koskeva kliininen tutkimus ei ole paljastanut mitään huolestuttavaa tietoa verrattuna placebon käyttöön, viranomaiset toteavat.

Kliininen tieto tarkoittaa ihmisillä tehtäviä lääketieteellisiä kokeita. Placebo on vertailuissa käytettävä lumelääke, josta puuttuu todellisen lääkkeen vaikuttava aine.

Itävalta kuitenkin ilmoittaa nyt tutkivansa mahdollisimman nopeasti, onko rokotteella ja kuolemantapauksella yhteys.

Astra Zeneca on todennut Itävallan tapausten jälkeen, ettei rokotteella ole todettu haitallisia sivuvaikutuksia.

Uusimmat
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)