Verkkouutiset

Italia paniikissa koronaviruksen takia

Kaksi Italian aluetta on asetettu karanteeniin.

Italian pääministeri Giuseppe Conte ilmoitti maan hätäsuunnitelmista myöhään lauantai-iltana,  BBC  kertoo. Koronavirustartuntoja on todettu Italiassa jo 130.

Toimenpiteet otettiin käyttöön sen jälkeen, kun kahden Italian kansalaisen todettiin kuolleen koronavirukseen.

Toimenpiteiden vuoksi kymmenkunta Lombardian ja Veneton pohjoisosan kaupunkia on asetettu karanteeniin. Viranomaiset ovat pyytäneet alueen ihmisiä pysymään kodeissaan. Alueet sijaitsevat Italian pohjoisosissa.

Samalla kaikki koulu- ja urheilutoiminta alueilla on keskeytetty toistaiseksi. Sunnuntaina noin puolet myös jalkapallon pääsarja Serie A:n otteluista peruutettiin ja samoin Milanon La Scala-oopperan esitykset. Venetsian karnevaalit peruutettiin niin ikään ja koulut sekä museot suljettiin maaliskuun alkuun saakka. Koulut ja yliopistot suljettiin Piemonten, Lombardian ja Venoton maakunnissa.

Poliisilla ja tarvittaessa asevoimilla on hallituksen valtuudet varmistaa asetusten täytäntöönpano.

Uusi koronavirus sai alkunsa Kiinan Hubein provinssista viime vuonna, mutta on levinnyt 26 maahan, joissa on vahvistettu yli 1 400 tapausta ja 11 kuolemaa.

Kiinan terveysviranomaiset kertoivat lauantaina vähentyneistä kuolemantapauksista ja uusista koronavirustartunnoista. Kiinassa on vahvistettu noin 76[nbsp]392 tapausta, mukaan lukien 2[nbsp]348 kuolemantapausta.

Uusimmat
MAINOS