Verkkouutiset

Israelilaisia kenttätykkejä asemissa. LEHTIKUVA / AFP Jalaa Marey

Israel varoittaa Libanonia: Raja hallintaan tai iskemme kovempaa

Libanonista ammuttiin kolme rakettia Israelia kohti.

Israelin puolustusvoimat ampui keskiviikkona tykistöllä Libanonin puolelle eri kohteisiin sen jälkeen, kun Libanonista oli ammuttu kolme rakettia Israelia kohti, kertoo uutissivusto timesofisrael.com.

Kahden raketin kerrotaan pudonneen Israelin puolelle rajaa avoimelle alueelle. Kolmas raketti putosi Libanonin puolelle. Hyökkäys ei aiheuttanut uhreja.

Channel 12 -median mukaan Israelin puolustusvoimat (IDF) välitti YK:n rauhanturvaajien välityksellä Libanonille viestin, jonka mukaan IDF voi tarvittaessa tehostaa vastatoimiaan, jos rajaa ei saada rauhalliseksi.

Israelilaismedian mukaan Israel uskoo paikallisten palestiinalaisryhmien olleen rakettihyökkäysten takana. Tällä hetkellä äärijärjestö Hizbollahin ei uskota ampuneen raketteja. Hizbollah on myös poliittinen puolue Libanonissa.

Toukokuussa Israel ja äärijärjestö Hamas sopivat tulitauosta 11 päivää kestäneiden sotatoimien jälkeen Gazassa. Niiden aikana kuoli ainakin 260 palestiinalaista ja 13 israelilaista.

Uusimmat

Kesko ostaa kauppakeskuksen

Tavoitteena on jatkaa Espoon keskuksessa käynnistettyä kaupallisten palveluiden kehitystyötä.

MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)