Verkkouutiset

Britannia tutkii kristittyjen vainon

Ulkoministeri katsoo, ettei maa ole tehnyt tarpeeksi.

Iso-Britannian ulkoministeri Jeremy Hunt ilmoitti tänään maansa ulkoministeriön tilanneen riippumattoman tutkimuksen kristittyjen vainosta maailmassa. Ulkoministeriön ilmoituksesta uutisoi muun muassa The Independent.

Ilmoituksessaan Hunt totesi huomanneensa kristittyjen määrän vähentyneen dramaattisesti Lähi-idässä viimeisen sadan vuoden aikana. Vielä sata vuotta sitten kristityt muodostivat 20 prosenttia Lähi-Idän väestöstä, kun vastaava luku nykyään on enää viisi prosenttia.

Huntin mukaan kristittyjen määrän dramaattinen lasku edellyttää perinpohjaista tutkimusta. Kristinusko on syntynyt Lähi-idässä, minkä vuoksi Hunt kokee uskonnollisen yhteisön suojelemisen erityisen tärkeäksi alueella.

Osana ilmoitustaan Hunt viittasi myös viimeaikaisiin uutisiin kristittyjä vastaan tehdyistä väkivaltaisista iskuista Lähi-idässä. Näihin lukeutuu muun muassa vuoden 2017 isku katedraaliin Egyptissä ja kristittyjen vainot Pakistanissa.

Jeremy Hunt sanoo Telegraphin julkaisemassa uutisessa, ettei Britannia ole tehnyt vainon lopettamisen eteen tarpeeksi.

– En ole vakuuttunut siitä, että vastauksemme näitä ryhmiä kohtaan kohdistuviin uhkiin on aina ollut linjassa ongelman suuruuden kanssa, eikä aina ole otettu edes huomioon kristittyjen jatkuvaa taakkaa suhteettoman suuresta vainosta. Me voimme ja meidän täytyy tehdä enemmän, Hunt sanoo.

Uusimmat

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)