Verkkouutiset

Islamistin kansalaisuus evättiin – halusi korvata demokratian islamilaisella lailla

Tanska hylkäsi kansalaisuushakemuksen islamistilta, joka haluaa korvata Tanskan demokratian islamilaisella kalifaatilla.

Belal El-Khatib, 25, on sitä mieltä, että demokratian aika on ohi ja Tanskaa pitäisi hallita islamilaisen lain mukaan.

El-Khatib haki Tanskan kansalaisuutta virallisen prosessin mukaisesti. Parlamentin kansalaisuusasioista vastaavan valiokunnan (Indfødsretsudvalg) enemmistö äänesti kuitenkin hakemuksen hylkäämisen puolesta. Valiokunnan mukaan islamistien ei pidä saada Tanskan kansalaisuutta.

Valiokunnan äänestys tietyn hakijan kansalaisuudesta on epätavallista. Integraatioministeri Inger Støjberg ehdotti elokuussa kaikkien hakemusten uudelleenarvioimista ja sääntöjen muuttamista, kertoo The Local

Vaikka asian eteenpäin vieminen pysähtyi, El-Khatibin nimi nousi esille ja valiokunta päätti käsitellä hänen hakemuksensa erikseen johtuen islamistin lausunnoista, jotka liittyivät islamilaisen lain säätämiseen Tanskassa.

El-Khatib on syntynyt ja kasvanut aikuiseksi Tanskassa. Hän kertoi syyskuussa Politiken-lehdelle ihmettelevänsä, että hänellä ei ole vieläkään Tanskan kansalaisuutta. El-Khatib on Israelin kansalainen. Hän haki kansalaisuutta vuonna 2013.

Tanskan kansanpuolueen kansanedustaja Naser Khader on kutsunut El-Khatibia ”¨puhtaaksi islamistiksi” ja ”demokratian vastustajaksi”.

– Kansalaisuus on politiikkaa eikä perustu lakiin. Siten voimme tietenkin sallia itsemme sanovan tämän kaltaisille ihmisille: teidän mielipiteenne ovat liian äärimmäisyyksiin meneviä, jotta palkitsisimme teidät niistä. Ja me teemme niin huolehtiaksemme Tanskasta, Khader kirjoitti Facebookissa.

Uusimmat
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)