Verkkouutiset

ISIS:n pieni naapurivaltio ei katsele sivusta – aseistautuu hampaisiin asti

Islamilaisen valtion levittäessä kaaosta Irakissa valmistautuu Kuwait pahimman varalle.

Vuoden 1991 Persianlahden sota käytiin Irakin Saddam Husseinin miehitettyä Kuwaitin. Nyt osassa Irakia jyräävät islamilaisen valtion terroristit.

Varakas öljyvaltio Kuwait on Vicen mukaan juuri solminut Ranskan kanssa 2,8 miljardin dollarin puolustussopimuksen ja maa aseistautuu hampaisiin asti. Sopimukseen kuuluu muun muassa 24 helikopteria ja optiot sotaveneiden varustamisesta ja muista ajoneuvoista.

Kesäkuussa ISIS:n pommi-isku tappoi 27 ihmistä moskeijassa Kuwait Cityssä. ”Me olemme sotatilassa”, sisäministeri Mohammad Al-Khaled Al-Sabah sanoi.

Ranska ja Kuwait solmivat ensimmäisen sopimuksensa Persianlahden sodan jälkeen 1992 ja uudistivat sen 2009. Ranska on kouluttanut ja varustanut Kuwaitin joukkoja.

Ranskan puolustusteollisuuden suurimmat asiakkaat ovat Lähi-idän maita. Helmikuussa Ranska sopi 24 hävittäjän ja fregatin myynnistä sekä Egyptiin että Qatariin ja solmi 11 miljardin dollarin sopimuksen Saudi-Arabian kanssa.

Uusimmat

Aborttihuuman pimeä ydin

Jos tavoite on tarpeeksi pyhä, edistyksen kärkijoukko ohittaa liberaalin demokratian periaatteet ja perustuslailliset rajoitteet.

MAINOS