Verkkouutiset

ISIS:n pääkaupungissa leimahti – Venäjän ilmaiskujen sanotaan tappaneen joukoittain siviilejä

Ihmisoikeusjärjestön mukaan Venäjän ilmaiskut tappoivat ainakin 55 siviiliä Rakkassa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ainakin 55 siviilin sanotaan kuolleen Venäjän tekemissä ilmaiskuissa Pohjois-Syyriassa sijaitsevassa Rakkassa, joka toimii Isiksen pääkaupunkina.

Ihmisoikeusjärjestö Syrian Observatory for Human Rightsin mukaan uhrien joukossa oli naisia ja lapsia. Asiasta kertovat useat mediat ja uutistoimistot.

Järjestön mukaan kuolleiden määrän odotetaan kasvavan, koska moni uhri on kriittisessä kunnossa. Lisäksi viiden Isiksen poliisin kerrotaan saaneen surmansa iskuissa.

Venäjä ilmoitti maanantaina vetävänsä pääosan lentokoneistaan ja kalustostaan pois Syyriasta. Venäjän ilmavoimien koneet ovat kuitenkin jatkaneet ilmaiskuja, joilla tuetaan Syyrian hallinnon joukkojen sotatoimia.

Venäjä aloitti ilmaiskunsa Syyriassa viime syksynä. Länsimaiden ja Naton mukaan Venäjä on pommittanut pääasiallisesti Syyrian presidentti Bashar al-Assadin hallintoa vastaan taistelevia maltillisia kapinallisryhmiä eikä niinkään Isistä.

Yhdysvaltain johtama kansainvälinen liittouma on tehnyt ilmaiskuja Isistä vastaan vuoden 2014 syyskuusta lähtien.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)