Verkkouutiset

ISIS:n kannatus on suurempaa Euroopassa kuin Syyriassa

Arabiankielisten eurooppalaisten Twitteriin ja Facebookiin lataama sisältö on IS-järjestöä kohtaan myötämielisempää kuin konfliktialueiden maista ladattu sisältö.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Islamilaisen Valtion (IS/entinen ISIS) kannatus Belgiassa, Britanniassa, Ranskassa ja Yhdysvalloissa asuvien arabiankielisten sosiaalisen median käyttäjien keskuudessa on suurempaa kuin IS-järjestön sydänmailla Syyriassa ja Irakissa, käy ilmi italialaistutkijoiden tekemästä selvityksestä.

The Guardianin mukaan laaja italialaistutkimus on tiettävästi ensimmäinen, kattava massa-analyysi, jossa selvitettiin maailman suurimman jihadistijärjestön kannattajien ja vastustajien jakaantumista.

Arabiankielisten eurooppalaisten Twitteriin ja Facebookiin lataama sisältö oli IS-järjestöä kohtaan myötämielisempää kuin konfliktialueiden maista ladattu sisältö.

IS-järjestö näyttää menettävän rajusti kannatustaan Syyriassa, jossa 92 prosenttia twiitteihin, blogeihin ja keskustelufoorumeihin ladatuista kommenteista on vihamielistä jihadisteja kohtaan.

Raakuuksiin ja väkivaltaan syyllistynyt IS-järjestö on vallannut laajoja alueita Itä-Syyriasta ja Länsi-Irakista ja julistanut alueen uskonnolliseksi valtioksi.

Jihadistien tehokas verkkopropaganda sosiaalista mediaa hyväksikäyttäen on tuottanut tulosta Syyrian ulkopuolisissa maissa, joissa IS-järjestön kannatus on kasvanut.

Qatarista tehdyistä tutkituista twiiteistä ja sisältölatauksista 47 prosenttia oli myötämielistä IS-järjestöä kohtaan. Pakistanissa luku oli 35 prosenttia, Belgiassa 31 prosenttia ja Britanniassa 24 prosenttia sekä Yhdysvalloissa 21 prosenttia.

Jorsaniassa luku oli hieman alle 20 prosenttia, Saudi-Arabiassa 19,7 prosenttia ja Irakissa 19,8 prosenttia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)