Verkkouutiset

“ISIS:n julmin video tähän mennessä” – uhrit laskettiin häkissä uima-altaaseen

ISIS-terroristijärjestö on julkaissut uuden teloitusvideon, jota kutsutaan järjestön julmimmaksi.

Syyriassa ja Irakissa laajoja alueita ja useita kaupunkeja valloittaneen ISIS-jihadistijärjestön tuore propagandavideo on poikkeuksellisen raaka.

Videolla ISIS-taistelijat hukuttavat ja polttavat elävältä sekä räjäyttävät hengiltä 16 miestä, joita he syyttävät Yhdysvaltojen auttamisesta.

Asiasta uutisoivan New York Timesin mukaan video paljastaa, että ISIS-alueiden siviilit ovat saattaneet alkaa vastustaa jihadistihallitsijoitaan entistä aktiivisemmin. ISIS-taistelijat nimittäin julkaisevat videolla viestin, joka on osoitettu Bassem Mohammed nimiselle irakilaiselle poliisikomentajalle. Hän on pyrkinyt jo kuukausia keräämään varoja ja aseita joukolle entisiä poliiseja, jotka pyrkivät taistelemaan ISIS-joukkoja vastaan sen omalla alueella.

Mohammed kertoo New York Timesille tunteneensa puolet teloitetuista miehistä. Heidän joukossaan olivat muun muassa hänen isänsä, serkkunsa ja setänsä.

”He olivat poikkeuksetta siviilejä. Jos et ole siviili, et voi asua heidän alueillaan”, Mohammed sanoo.

Videolla oransseihin haalareihin pukeutuneet vangit kertovat ensin, kuinka Bassem Mohammed oli värvännyt heidät vakoilemaan ISIS-taistelijoita, suorittamaan attentaatteja ja kuvaamaan järjestön tukikohtia.

Seuraavaksi videolla näytetään erilaisia teloituksia. ISIS-taistelijat surmaavat uhrejaan muun muassa lukitsemalla heitä autoon, ja sytyttämällä sen palamaan. Eräs miesjoukko tapetaan laskemalla heidät häkissä uima-altaaseen. Mohammedin isä ja muutamia muita surmataan räjäyttämällä.

”Kyseessä on ISIS-järjestön julmin video tähän mennessä”, järjestöstä kirjan kirjoittanut Hassan Hassan toteaa.

Hänen mukaansa teloitukset ovat osa järjestön propagandaa, jolla paikallista väestöä hillitään tehokkaasti olemaan auttamatta ISIS:tä vastaan taistelevia joukkoja.

Uusimmat
MAINOS