Verkkouutiset

ISIS räjäytti Raamatun Joonan haudan

Irakin ISIS-taistelijat ovat tuhonneet tunnetun pyhätön Mosulin kaupungissa.

Raamatun Vanhan Testamentin Joonan kirjassa valaan vatsaan joutuneen profeetta Joonan hautapyhättö räjäytettiin perjantaina, Al Arabiya uutisoi.

Perimätiedon mukaan Joona haudattiin Mosulin eli entisen Niniven itäpuolelle.

Paikalla olleiden mukaan ISIS-kapinalliset olivat vallanneet hautapaikalle rakennetun moskeijan ja estäneet pääsyn rakennukseen.

”He asettivat räjähteitä rakennuksen ympärille ja sisälle ja räjäyttivät sen ilmaan suuren ihmisjoukon edessä”, nimettömänä pysytellyt silminnäkijä totesi tiedotusvälineille.

ISIS on tuhonnut valtavat määrät pyhättöjä Irakissa. Viranomaisten mukaan taistelijat ovat vahingoittaneet kymmeniä pyhiinvaelluspaikkoja ja moskeijoita Mosulin alueella.

Kristityt ajettiin ulos

ISIS ilmoitti viikko sitten Mosulin kristityille, että heidän oli käännyttävä Islamin uskoon tai ”kohdattava puhdistus”.

Ilmoitus johti joukkopakoon, jossa alueen arviolta 2 000 kristittyä perhettä jätti Mosulin taakseen mukanaan vain vaatteensa.

Mosulissa on asunut kristittyjä kahden vuosituhannen ajan.

Kaupungin vallanneet ISIS-taistelijat ovat kirjoittaneet monien kristityille kuuluneiden talojen seiniin ”ISIS-järjestön omaisuutta”. Lisäksi kaupungin kirkot on tuhottu tai otettu ISIS-taistelijoiden haltuun ja muutettu moskeijoiksi tai ISIS:n keskuksiksi.

Valtaosa kristityistä on paennut Qaraqoshin kaupunkiin. Daily Signalin mukaan ISIS on katkaissut alueen vedensaannin saadakseen kristityt jälleen pakosalle.

ISIS-taistelijoiden uskotaan olevan vain parin kilometrin päässä Qaraqoshista.

”Irakin kristityt ovat kärsineet eniten maan viimeaikaisista levottomuuksista. Heitä uhkaa humanitaarinen painajainen ja uskonnollinen vaino”, Heritage Foundationin Lähi-idän tutkija Jim Phillips totesi.

Arvioiden mukaan Irakissa on enää 400 000 kristittyä. Kymmenen vuotta sitten luku oli liki nelinkertainen.

Uusimmat
MAINOS