Verkkouutiset

ISIS:n taistelijoita propagandavideolla. / GeoVane

ISIS-palaajalle maanpetostuomio Tanskassa

Syyriaan Turkin kautta matkustanut jihadistitaistelija aikoo valittaa elinkautisesta tuomiostaan korkeimpaan oikeuteen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Terroristijärjestö ISIS:n riveissä taistellut tanskalais-syyrialainen Ahmad Salem El-Haj on tuomittu Tanskassa elinkautiseen vankeusrangaistukseen maanpetoksesta.

Politiken-lehden mukaan kööpenhaminalaisen tuomioistuimen 2. toukokuuta tekemä päätös oli yksimielinen. Ahmad Salem El-Hajin todettiin liittyneen ISIS:iin ja taistelleen sen riveissä Syyriassa. 32-vuotias mies haavoittui pommi-iskussa vuonna 2017 ja joutuu olemaan pääasiassa pyörätuolissa.

Ahmad Salem El-Haj matkusti vuonna 2013 Syyriaan Turkin kautta. Hän oli mukana Khatiba 57 -nimisessä ryhmässä, jossa toimi myös hänen enonsa Jacob El-Ali.

Jacob El-Ali oli ensimmäinen ISIS-taistelija, joka tuomittiin Tanskassa maanpetoksesta viime syksynä. Hän sai 14 vuoden vankeusrangaistuksen. Tuomiota alennettiin El-Alin tehtyä yhteistyötä viranomaisten kanssa.

Ahmad Salem El-Haj salakuljetettiin haavoittumisen jälkeen vaimonsa ja kahden lapsensa kanssa Turkkiin. Hän sai reilun neljän vuoden vankeusrangaistuksen ISIS:iin liittymisestä ja karkotettiin Tanskaan marraskuussa 2019.

Mies aikoo valittaa tuomiosta korkeimpaan oikeuteen. Hän on vedonnut siihen, ettei tiennyt Tanskan liittyneen ISIS-vastaiseen koalitioon vuonna 2014. El-Haj on lisäksi saanut tuomion perheenjäsenten rekrytoinnista ISIS:iin ja terrorististen uhkausten tekemisestä.

Jihadismin tutkija Juha Saarinen kertoo pitävänsä oikeustapausta mielenkiintoisena.

– Maahan palannut ISIS:n riveissä taistellut henkilö todettiin syylliseksi maanpetokseen. Elinkautisen vankeusrangaistuksen saanut kaksoiskansalainen valittaa tuomiostaan hovioikeuteen, Juha Saarinen tviittaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)