Verkkouutiset

ISIS-komentaja Bassam turvapaikanhakijana Saksassa – turvallisuuspalvelu ei tiennyt

Epäilty ISIS-komentaja on saksalaisen pikkukylän pakolaiskeskuksessa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Saksan Spiegel TV on jäljittänyt entiseksi ISIS-päälliköksi uskomansa henkilön saksalaisen Sankt Johannin pikkukylän pakolaismajoitukseen. Kylässä on kaksi kiinteistöä, joihin on majoitettu useita syyrialaisia pakolaisia.

Asiasta uutisoivan Breitbartin mukaan Spiegel pääsi ISIS-komentajan jäljille Syyriasta saatujen vihjeiden perusteella.

Mies on 32-vuotias ja hänet tunnetaan Bassamina. Syyrialaislähteiden mukaan hän on todellisuudessa pahamaineinen ISIS-komentaja ja vastuussa kymmenien ihmisten tappamisesta.

Bassamin kerrotaan taistelleen ISIS:n riveissä Syyrian Deir ez-Zorin alueella. Sitä ennen hän on taistellut Al Kasra -liikkeen ja al-Nusra -rintaman joukoissa Syyriassa.

Bassamin veli on ilmeisesti toiminut ISIS:n sharia-tuomarina ja järjestänyt hänet tulevien itsemurhapommittajien joukosta terroristijärjestön upseeristoon. Syyrian hallitusta vastaan taistelevan Vapaan Syyrian armeijan (FSA) joukot pidättivät Bassamin viime vuonna tarkastuspisteellä Aleppon lähellä.

FSA:n tiedustelutietojen mukaan Bassam aikoi matkustaa Turkkiin mukanaan kymmeniä tuhansia dollareita. Hänet vapautettiin tuntemattomasta syystä 20 päivän vankeuden jälkeen. Hän sai myös pitää mukanaan muistikortin, joka sisälsi runsaasti ISIS:n propagandamateriaalia. Rahaa hänellä ei enää ollut.

Breitbartin mukaan Saksan turvallisuuspalvelulla ei ollut mitään tietoa Bassamista ennen Spiegel TV:n selvityksiä.

Bassam on itse kiistänyt väitteet ISIS-kytköksistään. Hän kertoo, ettei ole enää ollut missään yhteydessä veljeensä ja sanoo, ettei tiedä, miksi joutui FSA:n pidättämäksi Syyriassa.

”Haluan vain oppia Saksaa ja työskennellä kokkina”, Bassam totesi Spiegel TV:lle.

Viikonloppuna 800 asukkaan Sankt Johann oli suuren poliisioperaation näyttämönä, kun Saksan viranomaiset iskivät pakolaismajoituksiin ja pidättivät kaksi mieshenkilöä epäiltynä kytköksistä ISIS-järjestöön. Toinen miehistä oli Spiegelin aiemmin jututtama Bassam. Viranomaisten mukaan miesten ei uskota kuitenkaan ”suunnitelleen konkreettista terrori-iskua”.

Verkkouutiset kertoi tässä Saksan tiedustelun saaneen viimeaikoina runsaasti vihjeitä maahan turvapaikanhakijoiden mukana tulleista ISIS-jihadisteista. Saksan viranomaiset pidättivät hiljattain kaksi algerialaistaustaista miestä epäiltynä terrori-iskun suunnittelemisesta Berliinissä. Miehet on liitetty ISIS-järjestöön. He asuivat vastaanottokeskuksissa Berliinissä ja Attendornissa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)