Verkkouutiset

Venäjän diktaattori Vladimir Putin ja puolustusministeri Sergei Shoigu. AFP / LEHTIKUVA / SERGEI SAVOSTYANOV

IS: Sofi Oksanen teki yllättävän havainnon Vladimir Putinista

Kirjailijan mukaan Venäjän diktaattori noudattaa teloituskäskyissään Josif Stalinin logiikkaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kirjailija Sofi Oksasen mukaan Vladimir Putinin hallinto on vastuussa Aleksei Navalnyin kohtalosta.

– Hänet haluttiin murtaa henkisesti, ja kun se ei onnistunut, hänen hengissä pitämisensä ei ollut haluttavaa Kremlille, Oksanen totesi Ilta-Sanomien mukaan Kaksi vuotta sotaa – Ukraina kestää -tilaisuudessa.

– Hänen kiduttamisessaan oli nälkiinnyttämistä, lääkärin näkemisen estämistä, henkistä ja fyysistä. Rajoitetaan läheisten näkemistä. Lehdistä, joita hän luki, sensuroitiin käsin pois uutisia, jotka hän näki. Käsityömäistä ja selkeästi hänelle profiloitua, Oksanen kuvaili Navalnyin kohtelua vankilassa.

Oksanen kertoi myös tehneensä yllättävän havainnon Vladimir Putinista, joka näyttää noudattavan neuvostodiktaattori Josif Stalinin logiikkaa.

– Salamurhat ovat vanha keino työkalupakissa, ja nimenomaan sellaiset, missä käytetään myrkkyjä. Myrkkylaboratorioihin satsaaminen on tyypillistä Venäjälle, hän sanoi IS:n mukaan.

– Olin vähän yllättynyt Bellingcatin tutkimuksista, joiden mukaan on noudatettu Stalinin logiikkaa siten, että Putin itse allekirjoitti käskyt myrkyttää. Allekirjoittamalla itse hän suojelee itseään.

Oksanen viittasi siihen, että Stalin halusi olla ainoa teloituskäskyjä allekirjoittaja. Jos joku muukin olisi voinut päättää teloituksista, Stalin olisi saattanut olla itse käskyjen kohde.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)