Verkkouutiset

IS: Sairauslomia haetaan huonon sään ja lomanvieton ilmiöiden takia

Uudessa ilmiössä haetaan lääkäriltä kompensaatiota, kun on tullut paha mieli.

Liikuntalääketieteen erikoislääkäri Pippa Laukka kertoi Helsingin Sanomien kolumnissaan, että ”minulta on vaadittu sairauslomatodistusta huonon sään takia pilaantuneen lomamielen vuoksi ja venähtäneen ryyppyputken takia”.

– Potilaista on tullut reklamaatioherkkiä asiakkaita, joiden edessä kiltimpi lääkäri hiirulaistuu. Väitän, että osa taipuu sairausloman kirjoittamiseen selustansa ja elantonsa turvaamiseksi, Laukka totesi.

– Sillä jos palvelu ei miellytä, seuraa työläs valitusrumba.

– Suren jo ennakkoon rakastetun koiraseniorin tulevaa poismenoa. Silti en hyvällä tahdollakaan ymmärrä, miksi lemmikin kuolemasta johtuva suruni olisi työnantajan pussista maksettava kustannus, hän kirjoitti.

Ilta-Sanomissa Pippa Laukka sanoo, että ”sellaisia tapauksia on tullut, että asiakasta harmittaa, ettei kaikki mennyt niin kuin Strömsössä. Ja sairauslomalla haetaan ikään kuin kompensaatiota sille, että on paha mieli”.

Terveydenhuollon erikoislääkäri Päivi Metsäniemi Terveystalosta kertoo IS:ssa samasta ilmiöstä. Hänen mukaansa ”lomalta palatessa esitetään ongelmia, jotka tavalla tai toisella johtuvat lomanvietosta ja sen lieveilmiöistä”.

Selkein yksittäinen sairauspoissaoloja lomalta palatessa aiheuttava tekijä Metsäniemen mukaan on alkoholi. Työterveyslääkäri kertoo, että on oltava hyvin kärryillä viikonloppujen kesätapahtumista.

Uusimmat
MAINOS