Verkkouutiset

IS: Liki puolet PS-ehdokkaista haluaa purkaa Venäjä-pakotteet

Perussuomalaiset erottui muista puolueista Venäjää koskevissa vaalikonevastauksissa.

Liki puolet perussuomalaisten eurovaaliehdokkaista on sitä mieltä, että Venäjälle Ukrainan sodan ja Krimin valloituksen takia asetetut talouspakotteet tulisi purkaa. Asia ilmenee Ilta-Sanomien tästä löytyvään vaalikoneeseen annetuista vastauksista. Venäjä-politiikkaa koskevat kysymykset ja eurovaaliehdokkaiden niihin antamat vastaukset on koottuun juttuun.

IS:n mukaan perussuomalaisten ehdokkaat erottuvat Venäjää koskevissa vaalikonevastauksissa selvästi muiden puolueiden ehdokkaista.

Vaalikoneeseen vastasi 19 perussuomalaisten 20 ehdokkaasta. Heistä kahdeksan oli täysin tai osin samaa mieltä sen kanssa, että pakotteet tulisi purkaa, yksi ei osannut sanoa ja kymmenen oli väittämän kanssa osin tai täysin eri mieltä.

Pakotteiden purkamiselle löytyi tukea myös keskustan ehdokkaiden joukosta. 20 ehdokkaasta seitsemän oli osin tai täysin samaa mieltä siitä, että pakotteet pitäisi purkaa.

Pakotteiden purkamista vastustivat kaikkein voimakkaimmin vihreiden ja kokoomuksen ehdokkaat.

Kaikki vastanneet perussuomalaisten ehdokkaat olivat lisäksi täysin tai osin samaa mieltä siitä, että Suomen tulee hoitaa suhteitaan Venäjään mieluummin kahdenvälisesti kuin EU:n kautta. Tässä perussuomalaiset erosi selvästi muista.

Erittely kysymyksistä ja eri puolueiden vastausten jakautumisesta löytyy tämän linkin takaa.

Uusimmat
MAINOS