Verkkouutiset

Suurlähettilään entinen residenssi Espoon Westendissä. Kuvakaappaus: Oikotie.fi

IS: Kazakstanin Suomen-lähettilään isot vuokrat jäivät maksamatta

Oikeuden mukaan diplomaattinen koskemattomuus suojasi kiistassa vuokralaista.

Espoon Westendissä sijaitsevan merenrantalukaalin omistaja joutui viime vuonna turvautumaan oikeuteen vuokrakiistassa Kazakstanin tasavallan kanssa. Asiasta kertoo Ilta-Sanomat.

Noin 500-neliöinen talo oli vuokrattu vuonna 2013 maan lähettilään asuinresidenssiksi. Kiinteistön kuukausivuokra oli aiemmin ollut 12 000 euroa, mutta kesäkuussa vuokraa nostettiin 600 eurolla.

Viime vuoden alkupuolella vuokrat alkoivat erääntyä, mutta ne maksettiin pois keväällä. Vuokrarästejä alkoi kertymään jälleen kesäkuusta lähtien.

Vuokranantaja oli irtisanonut sopimuksen huhtikuussa vuokralaisen laiminlyöntien takia. Puolen vuoden irtisanomisaika päättyisi lokakuussa, jolloin asunnosta olisi muutettava pois.

Vuokralainen ei vastannut yhteydenottopyyntöihin ja esti pääsyn kiinteistöön. Kiinteistön vaati lopulta Länsi-Uudenmaan käräjäoikeutta vahvistamaan sopimuksen puretuksi ja velvoittamaan lähettilästä muuttamaan pois talosta.

Käräjäoikeuden elokuussa antaman ratkaisun mukaan oikeudenkäyntiin ei kuitenkaan ollut edellytyksiä, sillä suurlähettiläällä on Wienin yleissopimuksen mukainen diplomaattinen suoja.

Vuokranantaja valitti ratkaisusta hovioikeuteen. Kiista lopulta ratkesi IS:n mukaan ilman oikeuskäsittelyä, koska suurlähettiläs oli muttanut yllättäen ja ilmoittamatta pois residenssistään ennen irtisanomisajan päättymistä. Kazakstanin valtio oli maksanut kerralla myös 60 000 euron vuokrarästit pois.

Taloon etsitään oikotie.fi-sivuston mukaan jälleen uusia asukkaita 16 000 euron kuukausivuokralla.

Uusimmat
MAINOS