Verkkouutiset

Pariisin olympialaiset järjestetään heinä-elokuussa. AFP / LEHTIKUVA / LUDOVIC MARIN

IS: 13-vuotiaasta tulossa Suomen historian nuorin olympiaurheilija

Heili Sirviö päihitti aiemman ennätyksen haltijan useilla vuosilla.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

13-vuotiaasta Heili Sirviöstä on tulossa Pariisin olympialaisissa Suomen historian nuorin olympiaurheilija, kertoo Ilta-Sanomat.

Kisoissa rullalautaileva Sirviö varmisti paikkansa Budapestissä pidetyissä karsintakilpailuissa, joissa hän eteni semifinaalivaiheeseen. Tämän ansiosta hän ei voi enää pudota kisapaikan ulkopuolelle.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Virallisesti Sirviön asema karsintakilpailuissa vahvistetaan sunnuntaina, ja lopullisen päätöksen tekee Suomen olympiakomitea 1. heinäkuuta.

Ennen vuonna 2011 syntynyttä Sirviötä nuorin suomalainen olympiaurheilija oli 15-vuotias Noora Laukkanen. Hän edusti Suomea uinnissa vuoden 2008 Pekingin olympialaisissa. Ennen häntä ennätyssijaa piti 15-vuotiaana Sydneyn olympialaisten uinnissa kisannut Hanna-Maria Seppälä.

Sirviö on kehittynyt nopeasti, sillä hän aloitti skeittaamisen vasta neljä vuotta sitten.

– Korona-aikana meillä oli siskoni kanssa tylsää, ja sitten näin skeittilaudan. Kysyin isältä, voimmeko mennä skeittaamaan, ja siitä lähtien olemme käyneet joka päivä, Sirviö kertoo.

Laji on myös olympialaisissa uusi, sillä se nähtiin ensimmäistä kertaa vasta vuonna 2021 pidetyissä Tokion olympialaisssa.

Pariisin olympialaiset järjestetään 26. heinäkuuta – 11. elokuuta. Ne ovat järjestyksessään 33. modernit olympialaiset.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)