Verkkouutiset

”Irtisanomisen helpottaminen vahvistaisi työllisyyttä”

Lähes 40 prosenttia pk-yrityksistä on valmis palkkaamaan uusia työntekijöitä, jos uudistus toteutuu.

Suomen Yrittäjät kehottaa hallitusta viemään maaliin pienten yritysten henkilöperusteista irtisanomista helpottavan lakihankkeen.

– Työsuhdeturvaa koskevat säännökset ovat iso ongelma pienissä yrityksissä. Irtisanomiskriteerien tiukkuus nostaa työllistämisen kynnystä, SY:n puheenjohtaja Jyrki Mäkynen toteaa tiedotteessa.

Mäkynen pitää uudistusta välttämättömänä suomalaisen hyvinvointivaltion turvaamiseksi.

– Uudistus helpottaa tuntuvasti työllistämistä, ja siksi se on nyt tehtävä. Suomen työllisyysastetta pitää edelleen nostaa.

Palkansaajajärjestöt ovat vaatineet lakihankkeen hautaamista ja uhanneet hallitusta poliittisilla lakoilla. SY pitää työllisyyttä ja tuottavuutta vahvistavan uudistuksen jarruttamista vastuuttomana.

– Tässä SAK ei aja työntekijän asiaa. Irtisanomissuojan heikentäminen lisää rekrytointien ja irtisanomisten virtaa, ja siten parantaa mahdollisuuksia työllistyä, Mäkynen sanoo.

– Suojan heikentäminen nostaa yritysten tuottavuutta. Tuottavuuden nousu taas johtaa työllisyyden lisääntymiseen ja sitä kautta vahvistaa kasvua.

SY:n mukaan pienten yritysten lievempi sääntely on perusteltua, sillä ne ovat suuryrityksiä herkempiä työsuhdeturvan aiheuttamille kustannuksille.

Viime vuonna toteutettuun kyselyyn vastanneista pk-yrityksistä 37 prosenttia totesi olevansa valmis palkkaamaan uusia työntekijöitä, jos henkilöperusteista irtisanomista helpotettaisiin.

Uusimmat
MAINOS