Verkkouutiset

Iranilaiset kampanjoivat PS:n puolesta

Iranilaisryhmän tunnuskuvassa mainostetaan PS:n ehdokkaita.

Suomen iranilaisten Facebook-sivulla kampanjoidaan näyttävästi perussuomalaisten ehdokkaiden puolesta. Ryhmä on vaihtanut tunnuskuvakseen mainoksen, jossa ovat kuuden PS:n ehdokkaan kuvat, nimet ja äänestysnumerot.

Asiasta kirjoitti Facebookissa kokoomuksen kansanedustaja Wille Rydman.

– Postmoderni maailma tuottaa kyllä usein kohtalaisen surrealistisia ilmiöitä. Esimerkiksi tämä. Suomen iranilaiset shiiamuslimit kampanjoivat perussuomalaisten puolesta, koska katsovat, että perussuomalaiset pitävät parhaiten sunnimuslimit poissa Suomesta, Wille Rydman toteaa.

EDIT: Wille Rydman toteaa Facebook-seinällään olettaneensa, että yhteisön jäsenistä valtaosalla on shiialainen tausta.

– Saamieni yhteydenottojen mukaan näin ei kuitenkaan välttämättä ole. Ainakin merkittävä osa ryhmän jäsenistä on ilmeisesti nimenomaisesti paennut Iranin islamilaista hallintoa ja suhtautuu islamiin ylipäätään hyvin kielteisesti.

Sivun ylläpitäjän mukaan he ovat ateisteja ja zarathurstalaisia, jotka ovat paenneet juuri islamin takia.

– Niin tai näin, postmoderni maailma todellakin tuottaa surrealistisia ilmiöitä. Oletettavasti islamvastainen iranilainen maahanmuuttajayhteisö kampanjoi rasistiseksi leimatun puolueen puolesta, kun taas feministeiksi itseään kutsuvat poliitikot suhtautuvat koko lailla kritiikittömästi taantumuksellisen islamin maahantuloon, Rydman toteaa.

Wille Rydman kirjoitti aiemmin, että vaalit ovat kummallisimmat, mitä hän on Suomessa nähnyt.

– Ehdokkaat ovat enemmän somessa kuin kadulla, tv-tenteissä puhutaan enemmän ruokavalioista kuin taloudesta ja monenkirjavat pienpuolueet sotkevat totuttuja vaaliasetelmia vaaliliittoineen. Ja äänestäjät tuntuvat aivan epäuskoisilta koko tämän kummallisen sirkuksen keskellä.

Uusimmat
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)